Următoarea versiune de Android va aduce o autonomie mai mare pe smartphone-urile cu ecrane OLED. Google și-a făcut mea culpa

Următoarea versiune de Android va aduce o autonomie mai mare pe smartphone-urile cu ecrane OLED. Google și-a făcut mea culpa
scris 30 ian 2019

Android Q va avea un mod grafic întunecat care va ajuta la creșterea autonomiei prin reducerea consumului de energie făcut de ecranele de tip OLED.

La sfârșitul anului trecut, Google și-a făcut mea culpa, recunoscând că grafica pe care o folosește în aplicațiile sale și la nivelul sistemului de operare Android nu a fost cea mai bună idee.

Google a promis atunci că va începe să lucreze la interfața Android-ului și a aplicațiilor proprii, în vederea adăugării unui așa-numit mod dark, bazat în special pe culori închise.

Referințele descoperite de dezvoltatori în codul sursă al unei versiuni de test a viitoarei versiuni de Android vin să confirme faptul că Android Q va include un mod dark opțional care va funcționa la nivelul sistemului de operare.

Numărul utilizatorilor de Facebook în România a ajuns la 9,8 milioane. Câți români folosesc Instagram și Twitter CITEȘTE ȘI Numărul utilizatorilor de Facebook în România a ajuns la 9,8 milioane. Câți români folosesc Instagram și Twitter

Alegerea acestui mod va aduce un fundal închis la culoare și text alb în mai multe secțiuni ale sistemului de operare. În plus, se pare că va exista o opțiune care va forța această temă coloristică și în aplicații care folosesc alte culori în mod normal.

Deși reacționează cu întârziere, modificările aduse de Google sunt binevenite în special pentru smartphone-urile cu ecrane OLED. Pentru că în acest caz fiecare pixel are propria lumină, cu cât sunt mai folosite culorile închise, cu atât se va consuma mai puțină energie.

Dacă, spre exemplu, fundalul unei aplicații este negru, pixelii respectivi vor fi închiși și nu vor consuma energie. În acest fel, se poate reduce consumul ecranului, care este unul din cei mai mari consumatori de energie la nivelul unui smartphone.

Alți producători de telefoane s-au gândit la această abordare înaintea celor de la Google. OnePlus include deja un mod întunecat pe telefoanele sale, în care fundalul este negru. Și Samsung a anunțat că va oferi ceva similar începând de anul acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
android