Utilizarea telefoanelor mobile în timpul mersului în zone publice, interzisă într-un oraș din Japonia

Utilizarea telefoanelor mobile în timpul mersului în zone publice, interzisă într-un oraș din Japonia
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 iul 2020

Interdicția de a privi ecranul telefonului mobil în timpul mersului a intrat în vigoare miercuri într-o localitate de la marginea orașului Yokohama, în apropiere de Tokyo, o premieră în Japonia, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În gara din Yamato, călătorii au fost întâmpinați cu mesaje afișate pe bannere prin care erau anunțați că începând de miercuri le este interzis să își consulte telefoanele mobile în timpul mersului în zone publice și în parcurile din oraș, a constatat AFP la fața locului,  scrie Agerpres.

Discord se va lupta cu WhatsApp și restul pentru publicul larg CITEȘTE ȘI Discord se va lupta cu WhatsApp și restul pentru publicul larg

''Utilizarea smartphone-urilor în timpul mersului este interzisă. Vă rugăm să folosiți smartphone-urile după ce vă opriți'', avertiza o voce feminină înregistrată lângă bărbați cu măști sanitare care țineau în tăcere bannerele.

Această interdicție, adoptată la finalul lunii iunie de municipalitate, nu prevede însă sancțiuni pentru persoanele care nu o respectă. Autoritățile locale se bazează în schimb pe campanii de informare pentru aplicarea interdicție.

viewscnt
Afla mai multe despre
telefoane mobile
japonia