Utilizatorii Amazon se pot loga fără parolă (doar) pe site-urile companiei

Utilizatorii Amazon se pot loga fără parolă (doar) pe site-urile companiei
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 oct 2023

Amazon a lansat suportul pentru tehnologia passkey, permițând utilizatorilor săi să se logheze pe site-urile companiei fără parolă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Profit.ro organizează pe 23 octombrie Profit E-commerce - Ediția a IV-a, cu sprijinul  Alpha Bank, Mastercard, Nordis Group, Asociației Române a Magazinelor Online (ARMO), eShopTen, UniCredit Bank

Programul evenimentului poate fi văzut AICI

După Apple, Google și alte companii, a venit rândul Amazon să implementeze tehnologia passkey, cea care promite să înlocuiască vechile și vulnerabilele parole.

Cei care vor activa logarea cu passkey se vor putea loga pe site-urile Amazon prin scanare amprentei sau recunoașterea facială, în loc să mai tasteze o parolă.

Amazon testează roboți umanoizi în depozitele sale din SUA CITEȘTE ȘI Amazon testează roboți umanoizi în depozitele sale din SUA

Însă, implementarea făcut de gigantul american este destul de problematică, cel puțin în această primă fază.

Pe de o parte, suportul pentru passkey nu a fost implementat și pentru aplicațiile companiei. Astfel, chiar dacă utilizatorul a creat passkeys pentru a se loga pe site-urile Amazon, va trebui să folosească în continuare parola veche pentru a intra în aplicațiile Amazon, Prime Video și celelalte aplicații ale companiei.

Pe de altă parte, cei care și-au securizat anterior contul cu 2FA (autentificarea în doi pași), vor fi nevoiți să introducă și codul de confirmare după logarea cu passkey, ceea ce este redundant.

Tehnologia passkey înlocuiește parola cu două chei secrete și criptate în procesul de autentificare. Una dintre chei este stocată pe dispozitivul utilizatorului, iar cealaltă pe serverele serviciului, iar cele două sunt comparate pentru autentificarea utilizatorului, care, în loc să mai tasteze o parolă, este suficient să folosească scanarea amprentei sau recunoașterea facilă pentru a se autentifica.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
passkey
parolă
securitate