Utilizatorii Facebook Messenger și Instagram pot comunica între ei

Utilizatorii Facebook Messenger și Instagram pot comunica între ei
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 oct 2020

Facebook a făcut primul pas în direcția interoperabilității platformelor de comunicare pe care le deține și a deschis calea comunicării între aplicațiile Instagram și Messenger.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Gigantul american anunță un upgrade important pentru funcția Instagram Direct, care primește o serie întreagă de noi facilități și, mai important, linie directă către utilizatorii Facebook Messenger.

Colorarea textului, suportul extins pentru emoji-uri, reply-uri printr-un simplu swipe și posibilitatea urmăririi simultane a clipurilor video cu prietenii sunt câteva dintre facilitățile noi pe care Instagram Direct le primește, pe lângă comunicarea cu Facebook Messenger.

Google prelungește cu 6 luni accesul la apeluri nelimitate pentru conturile gratuite de Meet CITEȘTE ȘI Google prelungește cu 6 luni accesul la apeluri nelimitate pentru conturile gratuite de Meet

Pentru utilizatorii Instagram, comunicarea cu cei care au Messenger va fi posibilă chiar dacă nu au un cont de Facebook.

Există și un set de funcții pentru protejarea intimității. Utilizatorii pot alege cine să fie vizibil în lista de discuții și cine nu are voie să le scrie. De asemenea, pe Instagram, utilizatorii pot bloca complet funcția de comunicare cu Messenger.

Toate opțiunile vor fi regăsite în noul Accounts Center, lansat ieri. Disponibil la Settings în aplicațiile deținute de Facebook, Accounts Center conține opțiunile comune aplicațiilor companiei (Single Sign On, Facebook Pay, publicarea Story-urilor etc).

Comunicarea între cele două aplicații nu va aduce și unificare Inbox-urilor. Fiecare dintre cele două aplicații va avea propriul Inbox, cu propria listă de chat-uri și contacte. Partea asta ar putea crea confuzie în rândul utilizatorilor, care vor ajunge în situația de a căuta o anumită discuție în două aplicații diferite.

Ceea ce pentru utilizatori pare o facilitate utilă, pentru Facebook reprezintă o nouă încercare de a-și extinde dominația. Scopul evident, pentru compania americană, este acela de a-și ține cât mai strâns utilizatorii prizonieri propriului ecosistem, iar interoperabilitatea serviciilor de comunicare le dă oamenilor și mai puține motive să încerce alternativele.

Următorul pas este intrarea WhatsApp în horă, pentru ca, într-un final, utilizatorii celor trei servicii de comunicare deținute de Facebook să poată comunica între ei.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
messenger
instagram