Utilizatorii platformei Discord - vizați de atacatorii cibernetici

Utilizatorii platformei Discord - vizați de atacatorii cibernetici
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 feb 2021

Cercetătorii Kaspersky au descoperit, recent, o înșelătorie legată de criptomonede pe Discord, o platformă populară de comunicare între diverse comunități, inclusiv cele de fani ai criptomonedelor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Atacatorii caută victime pe serverele de criptomonede Discord și îi atrag pe o platformă falsă, încurajând țintele să renunțe la datele lor personale și la o sumă reală de bani. Țintele primesc mesaje de la persoane rău intenționate care îi invită să se alăture unei noi platforme de tranzacționare cu promisiunea unei plăți impresionante în Bitcoin sau Ethereum. Instrucțiunile simple pentru "acceptarea cadoului" duc la înregistrarea la schimbul de criptomonede, împreună cu un cod pentru a primi "premiul" în Bitcoin sau Ethereum", susțin specialiștii.

FOTO Kaufland retrage un produs considerat periculos și dă banii înapoi CITEȘTE ȘI FOTO Kaufland retrage un produs considerat periculos și dă banii înapoi

Site-ul de schimb valutar fals arată exact ca un site real, având un design inteligent, un aspect adaptiv și disponibilitatea în mai multe limbi.

De asemenea, platforma are autentificare în doi factori și protecție anti-phishing, susțin reprezentanții Kaspersky.

"Pentru a termina înregistrarea și a obține statutul de "utilizator", țintei i se cere fie să facă un mic depozit în criptomonedă (în momentul respectiv sau mai târziu), fie să treacă printr-o verificare de identitate de tipul Know Your Customer (KYC). Procedura este configurată la fel ca în unele schimburi legitime: site-ul solicită detalii de contact, o fotografie a unui document de identitate și un selfie realizat cu documentul de identitate", arată specialiștii Kaspersky.

Experții atrag atenția că informațiile de acest tip vor ajunge, ulterior, pe forumurile darknet și vor fi vândute cu până la 40 - 60 de dolari. "Codul furnizat țintelor funcționează și arată monedele promise Bitcoin sau Etherium în contul victimelor - numai că pentru a obține suma, utilizatorul trebuie să completeze soldul contului cu o sumă mică", avertizează compania de securitate cibernetică.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
discord
criptomoneda