Vânzările de iPhone ar putea scădea cu până la 30% din cauza restricțiilor adoptate de Statele Unite

Vânzările de iPhone ar putea scădea cu până la 30% din cauza restricțiilor adoptate de Statele Unite
scris 10 aug 2020

Restricțiile adoptate de Casa Albă împotriva companiilor chinezești ar putea avea un efect de bumerang asupra Apple, care, în cel mai pesimist scenariu, ar putea vinde pe viitor cu 30% mai puține iPhone-uri.

În funcție de modul în care restricțiile pe care actuala administrație americană va decide să le impună, eliminarea aplicației WeChat de pe dispozitivele Apple ar putea afecta grav vânzarea acestora în China, care joacă un rol important în vânzările companiei americane.

Analistul Ming-Chi Kuo, de la TF International Securities, a emis o avertizare cu privire la impactul indirect pe care Apple l-ar putea resimți din cauza politicilor adoptate sau care urmează să fie adoptate de Donald Trump împotriva Chinei.

Apple refuză să permită accesul la App Stone al aplicațiilor de jocuri ale Microsoft, Google și Facebook CITEȘTE ȘI Apple refuză să permită accesul la App Stone al aplicațiilor de jocuri ale Microsoft, Google și Facebook

Printre produsele chinezești care urmează să fie restricționate, se va număra și WeChat, care este o platformă foarte populară în China și începe să să câștige atracție și în alte țări. Interzicerea acesteia ar putea reduce livrările de iPhone cu între 3-6% și 25-30%.

Există două scenarii în acest caz. Cel pozitiv, cu scăderea cea mai mică, este calculat pentru cazul în care WeChat va fi restricționată doar în Statele Unite.

Dacă Apple nu va mai avea voie să livreze WeChat prin App Store la nivel global, se intră în scenariul pesimist, unde scăderea poate ajunge și la 30%, susține analistul chinez. Asta pentru că Apple ar putea pierde foarte mult în China, o piață esențială pentru iPhone.

În acest context, analistul Ming-Chi Kuo sfătuiește investitorii să vândă din acțiunile pe care le dețin în companiile partenere Apple, care produc componente pentru iPhone.

Estimarea pentru scenariul pesimist pare, la prima vedere, destul de exagerată. Este mult de la aproximativ 15%, cât reprezintă China din vânzările de iPhone, până la o scădere a vânzărilor cu 30 de procente. Însă, analistul chinez are un istoric foarte bun în ceea ce privește previziunile de piață, astfel că analiza acestuia nu trebuie trecută ușor cu vederea.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
china
iphone
trump