Vânzările de smartphone-uri din China - cel mai mare declin din ultimul deceniu

Vânzările de smartphone-uri din China - cel mai mare declin din ultimul deceniu
scris 30 ian 2023

Vânzările de smartphone-uri din China au scăzut cu 13% în 2022, cel mai mare declin al sectorului din ultimul deceniu, deoarece consumatorii au cheltuit cu prudență, a declarat firma de cercetare de piață IDC, citată de Reuters.

Numărul total de dispozitive livrate a fost de 286 de milioane, în scădere față de 329 de milioane în 2022, scrie News.ro.

Aceasta înseamnă că volumul total de vânzări din 2022 a fost cel mai redus din 2013 și prima dată de atunci când vânzările anuale au coborât sub 300 de milioane, a spus IDC într-un raport.

FOTO Microsoft lucrează la un nou design pentru File Explorer CITEȘTE ȘI FOTO Microsoft lucrează la un nou design pentru File Explorer

Producătorul de telefoane prevăzute cu sistemul Android Vivo a fost cel mai vândut brand în 2022, cu o cotă de piață de 18,6%.

Cu toate acestea, livrările sale totale au scăzut cu 25,1% comparativ cu antul precedent.

Honor s-a clasat ca al doilea cel mai bine vândut brand, cu livrări în creștere cu peste 34%, deși de la o bază scăzută.

Apple a fost al treilea cel mai bine vândut brand de telefoane în 2022, la egalitate cu Oppo. Vânzările totale ale Apple au scăzut anul trecut cu 4,4%, compania realizând în general performanțele pieței.

În trimestrul patru, în ciuda faptului că Apple a fost brandul cel mai vândut, vânzările de iPhone-uri au scăzut în continuare, deoarece problemele lanțului de aprovizionare cauzate de tulburările angajaților de la fabrica producătorului Foxconn din orașul Zhengzhou s-au agravat, au scris cercetătorii.

Controalele stricte pentru combaterea Covid-19 în China, care s-au intensificat în primăvara lui 2022 în mai multe orașe, au afectat foarte mult economia țării, care a încetinit la cel mai redus ritm de creștere din aproape o jumătate de  secol.

Scăderea vânzărilor de smartphone-uri în China a reflectat performanța sectorului la nivel global. În 2022, livrările globale de smartphone-uri au atins 1,2 miliarde de dispozitive, cel mai redus volum consemnat din 2013 și o scădere anuală de peste 11%, potrivit IDC.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
china