Veniturile dezvoltatorilor de aplicații continuă să crească

Veniturile dezvoltatorilor de aplicații continuă să crească
scris 4 iul 2019

În prima jumătate a acestui an, aplicații mobile de iOS și Android au generat venituri cu peste 15% mai mari decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Firma de analiză Sensor Tower estimează că veniturile comune din aplicații de Android și iOS au ajuns în prima jumătate a lui 2919 la 39,7 miliarde de dolari. Asta înseamnă o creștere de 15,4% față de cele 34,4 miliarde din prima jumătate a anului trecut.

Vestea proastă este că ritmul de creștere pare să scadă destul de mult. Anul trecut, în aceeași perioadă, creșterea era de 27,8%.

În continuare, veniturile generate de platforma celor de la Apple sunt net superioare celor provenite din Android. Apple Store a adus venituri cu 80% mai mari decât Google Play.

China a instalat spyware pe telefoanele turiștilor CITEȘTE ȘI China a instalat spyware pe telefoanele turiștilor

App Store a generat în prima jumătate a acestui an venituri de 25,5 miliarde de dolari, cu 13.2% mai mult decât în urmă cu un an. Însă, și aici nivelul de creștere scade la mai puțin de jumătate - anul trecut creșterea era de 26,8%.

Veniturile din Google Play, de cealaltă parte, au crescut cu 19,6%, ajungând în prima jumătate a acestui an la 14,2 miliarde de dolari.

Reducerea ritmului de creștere este pusă parțial pe încetinirea pieței din China. Cei de la Sensor Tower cred că totuși China își va reveni în următoarele 12 luni.

Un alt vinovat important pentru această încetinire este Netflix. Spre finalul anului trecut, Netflix a renunțat la funcțiile de abonare din aplicațiile sale pentru a nu mai plăti procentele cerute de Apple și Google.

viewscnt
Afla mai multe despre
aplicatii
ios
android
apple
google