Veniturile generate de iPhone au crescut în ultimul trimestru, dar toate celelalte categorii de produse Apple au scăzut

Veniturile generate de iPhone au crescut în ultimul trimestru, dar toate celelalte categorii de produse Apple au scăzut
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 nov 2023

Apple a prezentat rezultatele financiare pentru cel de-al patrulea trimestru fiscal, unde singura veste pozitivă pentru acționari vine de la iPhone-uri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În ultimul trimestru, Apple a câștigat 43,81 de miliarde de dolari de pe urma iPhone-urilor vândute, ceea ce reprezintă o creștere de trei procente față de aceeași perioadă din urmă cu un an.

Toate celelalte categorii de produse ale companiei au scăzut, însă, în frunte cu Mac-urile, unde diferența este de 34%. Mac-urile au înregistrat vânzări de 7,61 de miliarde de dolari.

Apple va trebui să se apere într-un nou proces legat de problemele bateriilor de iPhone CITEȘTE ȘI Apple va trebui să se apere într-un nou proces legat de problemele bateriilor de iPhone

Au scăzut, de asemenea, veniturile generate de iPad-uri cu 10% la 6,44 de miliarde de dolari, dar și cele ale categoriei Wearables, Home și Accessories cu 3% la 9,32 de miliarde de dolari.

Pet total, veniturile companiei au scăzut cu 1% la 89,5 miliarde de dolari. A crescut, însă, veniturile nete cu 11% la 22,9 miliarde de dolari.

La conferința cu investitorii, șeful Apple, Tim Cook, a încercat să aducă în discuție aspectele pozitive. Acesta a spus, printre altele, că startul seriei iPhone 15 este mai bun, deocamdată, decât al seriei iPhone 14 și că este optimist cu privire la trimestrul sărbătorilor de iarnă.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
ipad
mac