Vicepreședintele Google vine în România. 2 miliarde de euro posibilă investiție într-un centru de date

Vicepreședintele Google vine în România. 2 miliarde de euro posibilă investiție într-un centru de date
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 dec 2023

Karan Bhatia, vicepreședintele Google pe afaceri guvernamentale, cu care premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit în SUA, va veni în România la începutul anului viitor pentru a discuta posibile investiții în cloud și într-un centru de date în România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

VEZI AICI ȘI VIDEO&FOTO Ciolacu s-a întâlnit, în SUA, cu Google. Discuții pentru un centru de date

„Pentru posibilitatea creării unui centru de date în România, Ministerul Digitalizării și Google vor demara mai întâi un studiu de piață. Investiția este de 2 miliarde de euro”, au declarat surse guvernamentale, arată HotNews.ro.

WhatsApp lansează mesajele vocale care se șterg singure CITEȘTE ȘI WhatsApp lansează mesajele vocale care se șterg singure

În cadrul vizitei în SUA, premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu oficialii Google, cărora le-a propus, printre altele, și înființarea unui centru de date în România.

„Un data center în România. Cred ca suntem cei mai îndreptățiți să avem acest lucru. Microsoft cred că are aproape 5.000 de angajați în România, Google vreo 500. Cunoaștem cu toții ce înseamnă un data center pe teritoriul României? Extraordinar de mult!”, a declarat premierul.

În cadrul discuțiilor cu Google, premierul a arătat că România oferă prilejul investițiilor majore în centre de date și servicii de cloud, Guvernul având ca prioritate, în cadrul reformei administrației publice, reforma digitală și transferul în cloud a sistemelor IT de stat.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
centru de date