VIDEO Amazon.com a prezentat un nou cip de inteligență artificială pentru serviciul său de cloud computing, Trainium2

VIDEO Amazon.com a prezentat un nou cip de inteligență artificială pentru serviciul său de cloud computing, Trainium2
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 nov 2023

Amazon.com a prezentat un nou cip de inteligență artificială pentru serviciul său de cloud computing, pe măsură ce concurența cu Microsoft pentru a domina piața inteligenței artificiale se încinge, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

La o conferință din Las Vegas, directorul general al Amazon Web Services (AWS), Adam Selipsky, a anunțat Trainium2, a doua generație de cip conceput pentru antrenarea sistemelor AI, scrie News.ro.

INFOGRAFICE Industria locală de software va atinge un nivel record în acest an. Rocadă în TOP 10 CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Industria locală de software va atinge un nivel record în acest an. Rocadă în TOP 10

Selipsky a spus că noua versiune este de patru ori mai rapidă decât predecesorul său, în timp ce este de două ori mai eficientă din punct de vedere energetic.

Lansarea AWS vine la câteva săptămâni după ce Microsoft și-a anunțat propriul cip AI, numit Maia.

Cipul Trainium2 va concura și cu cipurile AI al Google Alphabet, care a oferit unitatea de procesare Tensor (TPU) clienților săi de cloud computing din 2018.

Selipsky a spus că AWS va începe să ofere noile cipuri de antrenament anul viitor.

Proliferarea cipurilor personalizate vine pe fondul unei lupte pentru a găsi puterea de calcul pentru a dezvolta tehnologii precum modele mari de limbaj care formează baza unor servicii similare cu ChatGPT.

Firmele de cloud computing își oferă cipurile ca o completare a Nvidia (NVDA.O), liderul de piață în cipuri AI, ale căror produse au lipsit în ultimul an.

De asemenea, AWS a declarat marți că va oferi cele mai noi cipuri Nvidia pe serviciul său cloud.

Selipsky a anunțat marți și Graviton4, cel de-al patrulea cip de procesor central personalizat al companiei de cloud, despre care a spus că este cu 30% mai rapid decât predecesorul său.

România va putea recicla cu până la 80% mai mult prin SGR. PET-urile vechi strânse pe balcon sau în cămară nu vor primi garanția de 50 de bani. Programul va porni la 30 noiembrie CITEȘTE ȘI România va putea recicla cu până la 80% mai mult prin SGR. PET-urile vechi strânse pe balcon sau în cămară nu vor primi garanția de 50 de bani. Programul va porni la 30 noiembrie

Vestea vine la câteva săptămâni după ce Microsoft și-a anunțat propriul cip personalizat numit Cobalt, conceput pentru a concura cu seria Graviton de la Amazon.

Atât AWS, cât și Microsoft folosesc tehnologia Arm, în cipurile lor, parte a unei tendințe în curs, de îndepărtare de cipurile produse de Intel și Advanced Micro Devices în cloud computing.

Oracle folosește cipuri ale startupului Ampere Computing pentru serviciul său cloud.

viewscnt
Afla mai multe despre
trainium2
amazon.com
inteligență artificială