VIDEO Apple a prezentat Watch Series 9

Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 sep 2023

A noua generație de ceasuri Apple Watch reprezintă un upgrade minor față de generația anterioară, aducând un număr redus de îmbunătățiri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Primul produs „carbon neutru”, cum l-a numit Apple, Watch Series 9 se bazează pe un nou cip, S9, alcătuit din 5,6 miliarde de tranzistori și cu o placă video mai rapidă cu 30% față de versiunea anterioară.

Poate cea mai interesantă noutate este gestul Double Tap. Două atingeri rapide între degetul mare și degetul arătător (de la mâna care poartă ceasul) pot juca rolul butonului Enter și acționa funcția activă pe ecran.

VIDEO Apple a lansat iPhone 15 CITEȘTE ȘI VIDEO Apple a lansat iPhone 15

Prin acest gest pot fi operate o serie întreagă de funcții care necesitau, în mod normal, apăsarea butonului de pe ecran, de la acceptarea unui apel, la oprirea alarmei.

Siri operează acum local, fără a se conecta la serverele Apple. Asta face folosirea asistentului mai rapidă, dar și mai sigură.

La fel ca noile iPhone-uri, Watch Series 9 beneficiază de un nou cip ultra wideband, care facilitează localizarea precisă a obiectelor și dispozitivelor din rețeaua Find My.

Apple Watch Series 9 va costa de la 400 de dolari și va fi disponibil din 22 septembrie.

Cu aceeași ocazie, Apple a prezentat și o nouă versiune a modelului Ultra, care reprezintă, de asemenea, un upgrade minor.

Acesta se laudă cu o luminozitate a ecranului de până la 3.000 de niți și o autonomie de 36 de ore (72 de ore în mod low power).

Watch Ultra 2 va costa de la 800 de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
watch series 9
watch ultra 2
smartwatch