VIDEO Apple prezintă un nou iPad Pro și prima tastatură cu trackpad pentru iPad-uri

scris 19 mar 2020

Noul iPad Pro arată la fel ca vechiul iPad Pro, însă are înăuntru componente mai puternice și poate fi utilizat împreună cu o tastatură dotată cu trackpad, care costă cât încă o tabletă.

iPad Pro 2020 are două versiuni: cu ecran de 11 inch și ecran de 12,9 inch. Ambele au 128GB / 256GB / 512GB /1TB spațiu de stocare și costă de la 799 dolari respectiv de la 946 dolari.

O adiție interesantă este camera LIDAR de pe spate. Aceasta are două utilizări: crearea unui efect de profunzime în fotografii și aplicațiile de realitate augmentată. Pentru a-și atinge potențialul, însă, aceasta are nevoie de aplicații și jocuri interesante de realitate augmentată.

La bază, noua tabletă are un nou chipset, pe care Apple îl numește A12Z Bionic și despre care spune, în stilul caracteristic, că “este mai puternic decât majoritatea PC-urilor cu Windows”.

Magazinele Apple rămân închise de termen nedeterminat CITEȘTE ȘI Magazinele Apple rămân închise de termen nedeterminat

Există și o versiune cu conexiune de date, ca de obicei, însă este o conexiune LTE. Se pare că Apple nu vrea sau nu poate să-și doteze cu 5G alte device-uri înaintea iPhone-urilor din toamnă.

Conform producătorului, autonomia va fi de 10 ore, ceea ce este la același nivel cu modelele anterioare.

Apple are și o nouă tastatură pentru iPad Pro, pe care o numește Magic Keyboard. Aceasta se diferențiază de orice altă tastatură de iPad de până acum printr-un trackpad, care activează un cursor pe ecran când este folosită, permițând utilizatorului să folosească tableta exclusiv de la tastatură, fără a-i atinge ecranul.

Însă, magia îi va costa pe doritori alți 299 dolari (pentru versiunea de 11 inch) sau 349 dolari (pentru cea de 12,9 inch).

Cea mai scumpă versiune a noului iPad Pro de 12,9 inch, cu 1TB stocare și LTE, va costa 1.649 dolari. Dacă se mai adaugă și o “tastatură magică” prețul total ajunge la 1.998 de dolari.

Noul iPad Pro este disponibil deja pe site-ul oficial și va fi livrat începând cu 25 martie.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
apple
ipad
tastatura