VIDEO Englezii dau foc antenelor 5G, crezând că sunt de vină pentru răspândirea COVID-19

VIDEO Englezii dau foc antenelor 5G, crezând că sunt de vină pentru răspândirea COVID-19
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 apr 2020

Mai multe antene 5G din Marea Britanie au fost incendiate în ultimele zile, după ce a apărut informația conform căreia tehnologia 5G ar răspândi virusul COVID-19.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În ultima săptămână, cel puțin șapte antene de comunicații au fost incendiate în Marea Britanie, cel puțin patru dintre incidente fiind înregistrate în weekend.

Poliția investighează în prezent incidentele. Pista pe care merg investigatorii este că, manipulați de informațiile false din mediul online, presa tabloidă și unele posturi radio, care susțin că tehnologia 5G răspândește COVID-19, anumiți britanici au dat pur și simplu foc antenelor de comunicații.

Facebook a lansat în Italia un serviciu de verificare a corectitudinii informațiilor legate de coronavirus pe patforma WhatsApp CITEȘTE ȘI Facebook a lansat în Italia un serviciu de verificare a corectitudinii informațiilor legate de coronavirus pe patforma WhatsApp

Cum oamenii nu știu să facă distincția între tipurile de antene, acestea au fost targetate fără discriminare, astfel că unele dintre antenele incendiate nu au legătură cu 5G.

Unii britanici s-au organizat în grupuri de Facebook pentru a da foc antenelor 5G. Cu întârziere, Facebook a eliminat un astfel de grup, după ce i-a fost raportat în urmă cu mai multe zile.

Youtube a anunțat că va elimina filmările care susțin că tehnologia 5G contribuie la răspândirea COVID-19, dar nu va face același lucru cu alte teorii conspiraționiste legate de 5G, care nu sunt legate de coronavirus. Pe acestea din urmă, Youtube le consideră la granița conținutului valid.

Experții nu exclud ca în spatele acestei campanii de dezinformare să se afle Rusia, care a mai derulat astfel de campanii în trecut, legate de 5G.

viewscnt
Afla mai multe despre
5g
covid-19
anglia