VIDEO Google Glass revine după doi ani de absență

VIDEO Google Glass revine după doi ani de absență
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 iul 2017

Glass Enterprise Edition este urmașul ochelarilor Google Glass și destinat acum în exclusivitate companiilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Alphabet X, divizia gigantului Alphabet care se ocupă de cele mai îndrăznețe proiecte, a prezentat o nouă versiune a ochelarilor Google Glass, la care s-a renunțat în urmă cu doi ani din cauza numeroaselor critici și probleme de funcționalitate.

Noua versiunea se numește Glass Enterprise Edition și, așa cum reiese și din denumire, nu este destinată consumatorilor, cum a fost cazul modelului inițial, ci este dedicat în exclusivitate firmelor.

În cei doi ani scurși de la renunțarea la Google Glass, ochelarii celor de la Alphabet X au căpătat un nou design, mai confortabil, care ar trebui să reziste mai bine rigorilor mediului de lucru. De asemenea, aceștia pot fi acum pliați.

Facebook nu va mai permite paginilor să modifice informațiile pentru link-urile postate CITEȘTE ȘI Facebook nu va mai permite paginilor să modifice informațiile pentru link-urile postate

În plus, pe partea tehnică, prisma responsabilă de afișaj este acum mai mare, iar procesorul folosit este mai rapid pentru a permite folosirea unor aplicații de business mai complexe.

Pe parcursul ultimilor ani, Glass Enterprise Edition a fost testat de un număr redus de parteneri Google care au folosit ochelarii pentru realizarea anumitor task-uri de către angajați.

AGCO, o compania americană care produce echipamente agricole, a constatat că timpul de producție a scăzut cu 25% când a fost folosit Glass Enterprise Edition.

WhatsApp, blocat în China CITEȘTE ȘI WhatsApp, blocat în China

Firma de curierat DHL a livrat pachete mai eficient cu 15%, iar doctorii care au folosit Glass Enterprise Edition au redus timpul de completare al formularelor medicale cu 20%.

Un alt exemplu interesant este cel al inginerilor de la General Electric care s-au dovedit mai eficienți când au folosit Glass Enterprise Edition cu o aplicație numită Upskill. Aceasta le permite să vadă în timp real un panou virtual cu indicații tehnice.  În mod normal, inginerii ar fi căutat informațiile respective într-un manual.

Reprezentanții Alphabet X nu au anunțat un preț pentru noua versiune a ochelarilor, ci s-au limitat în a spune că aceștia vor fi disponibili pe viitor unui număr mai mare de companii.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
glass
ochelari
alphabet