Google lansează un design nou pentru aplicația sa de smartphone și pentru site-ul mobil

Google lansează un design nou pentru aplicația sa de smartphone și pentru site-ul mobil
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 mar 2017

Aplicațiile Google pentru Android și iPhone, precum și site-ul dedicat dispozitivelor mobile vor avea în curând o nouă interfață, care aduce aminte de epoca portalurilor online.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google, ca și Facebook, a adunat o mare cantitate de informații pe care le oferă utilizatorului în anumite contexte. Și ambele companii încearcă acum să găsească cea mai bună cale grafică de a face acest lucru.

În cazul lui Google, informația este oferită pe bază de căutare - cauți “vremea” și Google îți va da prognoza meteo. Însă, când informația este foarte bogată și diversificată, apar situații în care căutarea nu este cea mai bună cale de a o accesa.

De aceea, atât aplicația mobilă, cât și site-ul mobil Google vor avea un design pe bază de pictograme tradiționale, prin intermediul cărora informațiile vor putea fi accesate așa cum sunt deschise aplicațiile pe calculator sau smartphone.

Google își va modifica politicile și va angaja personal, după un scandal privind publicitatea în Marea Britanie CITEȘTE ȘI Google își va modifica politicile și va angaja personal, după un scandal privind publicitatea în Marea Britanie

Pictogramele vor corespunde diverselor tipuri de informații ce pot fi accesate rapid prin intermediul Google, de la scorurile meciurilor de fotbal din secțiunea “Sport”, la restaurantele de la “Eat & Drink”.

Cele mai folosite secțiuni vor fi afișate pe un rând, imediat sub căsuța de căutare. De acolo, apăsând un link, se poate ajunge la meniul care conține toate aceste pictograme.

Pe undeva, abordarea Google pare o revenire la vremea în care portalurile făceau legea pe internet, cu ale lor “directoare”. Este, însă, o idee binevenită, în special pentru utilizatorii care nu sunt conștienți de gama vastă de informații pe care le pot accesa prin intermediul căutărilor pe Google sau pentru cei care preferă interfețele grafice tradiționale în locul asistenților virtuali.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
google
aplicatie
smartphone