VIDEO Microsoft a prezentat un nou tip de computer

VIDEO Microsoft a prezentat un nou tip de computer
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mai 2024

Cursa pentru a pune inteligența artificială peste tot face un ocol prin bunul și vechiul computer portabil, scrie The New York Times. Microsoft a prezentat un nou tip de computer conceput pentru inteligența artificială. Mașinile, spune Microsoft, vor rula sisteme de inteligență artificială pe cipuri și alte echipamente din interiorul calculatoarelor, astfel încât acestea să fie mai rapide, mai personale și mai private.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Noile computere, denumite Copilot+ PC, vor permite oamenilor să folosească A.I. pentru a găsi mai ușor documentele și fișierele la care au lucrat, e-mailurile pe care le-au citit sau site-urile web pe care le-au navigat. De asemenea, sistemele lor de I.A. vor automatiza sarcini precum editarea fotografiilor și traducerea de limbi străine, arată G4Media.

FOTO Digi își pregătește intrarea în Belgia, indicată ca \ CITEȘTE ȘI FOTO Digi își pregătește intrarea în Belgia, indicată ca "surpriza istorică" a ultimului sfert de secol

Noul design va fi inclus în laptopurile Surface de la Microsoft și în produsele high-end care rulează pe sistemul de operare Windows oferite de Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo și Samsung, unii dintre cei mai mari producători de PC-uri din lume.

PC-ul cu inteligență artificială, consideră analiștii din industrie, ar putea inversa un declin îndelungat al importanței calculatorului personal. În ultimele două decenii, cererea pentru cele mai rapide laptopuri s-a diminuat, deoarece o mare parte din software a fost mutată în centrele de cloud computing. O conexiune puternică la internet și un browser web era tot ce aveau nevoie majoritatea oamenilor.

Un startup IT din Cluj-Napoca, care a lansat o aplicație pentru HoReCa, a atras o investiție de 50.000 euro CITEȘTE ȘI Un startup IT din Cluj-Napoca, care a lansat o aplicație pentru HoReCa, a atras o investiție de 50.000 euro

Dar inteligența artificială întinde această relație la distanță până la limită. ChatGPT și alte instrumente generative de I.A. sunt rulate în centre de date pline de cipuri scumpe și sofisticate care pot procesa cele mai mari și mai avansate sisteme. Chiar și cele mai avansate chatbots de ultimă generație au nevoie de timp pentru a primi o interogare, a o procesa și a trimite înapoi un răspuns. De asemenea, gestionarea acestora este extrem de costisitoare.

Mașinile din linia Surface a Microsoft și a partenerilor de producție vor oferi mai multă putere și vor fi cu 58% mai rapide decât Macbook Air M3, vârful de gamă al Apple, a precizat compania, scrie Bloomberg.

Kosovo închide băncile sârbești din nordul țării. Reacția Serbiei CITEȘTE ȘI Kosovo închide băncile sârbești din nordul țării. Reacția Serbiei

De asemenea, Microsoft a mai spus că GPT-4o de la OpenAI, o versiune actualizată a GPT-4 care se descurcă mai bine cu textul, audio și imaginile în timp real, va ajunge în curând la asistentul de inteligență artificială Copilot al companiei. Microsoft a demonstrat o funcție numită Recall, care este concepută pentru a ajuta utilizatorii să găsească o filă de browser, un fișier, un e-mail sau un chat îngropat, pe baza unor indicații în limbaj conversațional. Va fi ca o „memorie fotografică”, a declarat Yusuf Mehdi, director de marketing pentru consumatori al Microsoft.

Microsoft își propune să demonstreze că inteligența artificială generativă va revoluționa informatica pentru consumatorii obișnuiți, nu doar pentru clienții săi corporativi din cloud.

VIDEO POATE FI VĂZUT AICI

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
laptop