VIDEO Microsoft adaugă un nou buton pe tastatură, pentru prima oară în 30 de ani

VIDEO Microsoft adaugă un nou buton pe tastatură, pentru prima oară în 30 de ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 ian 2024

Microsoft anunță că pe tastaturile Windows se va găsi un nou buton, primul adăugat din 1994 până în prezent. Este butonul dedicat asistentului Copilot pentru serviciile de AI și va fi plasat la dreapta tastei „Space”. Microsoft spune că 2024 va fi „anul PC-lui cu AI”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Primele tastaturi Windows cu butonul AI Copilot vor fi prezentate zilele următoare, la târgul CES Las Vegas, arată Hotnews.

Xerox declanșează concedieri și se va „reinventa” CITEȘTE ȘI Xerox declanșează concedieri și se va „reinventa”

Apăsarea butonului va însemna lansarea serviciilor Windows Copilot care se folosesc de tehnologii AI pentru a-i ajuta pe useri să ducă diverse sarcini la bun sfârșit pe computer (să scrie e-mail-uri, să facă sumarul unor texte lungi, să adauge date în calendar, să modifice poze).

Sunt milioane de useri ai Copilot, dar Microsoft, prin adăugarea acestui buton, mizează pe faptul că acest Copilot va deveni foarte des folosit și va ajunge să fie un serviciu „mainstream”.

YouTube va afișa reclame mai puține… dar mai lungi CITEȘTE ȘI YouTube va afișa reclame mai puține… dar mai lungi

Microsoft spune că 2024 va fi „the year of the AI PC” și insistă pe faptul că tehnologiile de inteligență artificială sunt, pas cu pas, integrate în tot mai multe produse ale companiei.

Microsoft a lansat în septembrie Copilot, sub sloganul „your everyday AI companion”. În noiembrie anunța că, pentru simplificare, Bing Chat și Bing Chat Enterprise se vor rebrandui în Microsoft Copilot.

Microsoft spune că aceste noi produse cu AI vor fi extrem de importante pentru utilizatorii de PC-uri, fiindcă pe desktop și laptop se creează foarte mult conținut și soft-urile cu AI vor fi din ce în ce mai utile în acele operațiuni.

FOTO Hidroelectrica recunoaște că s-a încurcat în cifre și a trimis oferte eronate clienților casnici CITEȘTE ȘI FOTO Hidroelectrica recunoaște că s-a încurcat în cifre și a trimis oferte eronate clienților casnici

Cei care nu au activat Windows Copilot vor fi duși la „Windows search” prin apăsarea noii taste.

În 1994 a fost adăugat pe tastatură butonul Start.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
aplicație
ai
chatbot
copilot
smartphone