VIDEO Valve lansează un rival pentru Nintendo Switch

VIDEO Valve lansează un rival pentru Nintendo Switch
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 iul 2021

Extrem de populara consolă de jocuri portabilă, Nintendo Switch, va avea în curând un competitor serios în Steam Desk, o consolă dezvoltată de Valve.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Noua consolă a celor de la Valve are un touchscreen 720p de 7inch și este dotată cu un giroscop pentru controlarea jocurilor prin mișcare.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Steam Deck are o mulțime de butoane. Alături de două controlere pentru degetele mari, există un D-Pad, căruia i se alătură clasicele butoane ABXY, iar sub controlere sunt două trackpad-uri. Mai există două butoane pe cele două margini ale consolei și alte patru butoane poziționate pe spatele acesteia, câte două pe fiecare parte.

Consola are în dotare un procesor Zen 2 CPU cu 8 fire de execuție, o soluție grafică AMD RDNA 2 cu 8 nuclee și 16GB LPDDR5 RAM. Pentru stocare sunt disponibile trei opțiuni: 64GB eMMC, 256GB NVMe SSD și 512 NVME SSD.

Există suport pentru carduri de memorie, ieșire audio de 3,5 mm și un port USB-C pentru alimentare, HDMI, Ethernet și transfer de date. La fel ca Switch, Steam Deck poate fi conectată la un TV prin intermediul unui dock.

Producătorul a fost destul de vag când a venit vorba de autonomia consolei, care rulează o versiune nouă de SteamOS (bazată pe Linux), spunând doar că aceasta va fi de câteva ore.

2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare? CITEȘTE ȘI 2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare?

SteamOS va fi disponibilă din decembrie și va costa, în funcție de spațiul de stocare ales, 400 de dolari, 530 de dolari sau 650 de dolari.

VIDEO Valve lansează un rival pentru Nintendo Switch

viewscnt
Afla mai multe despre
valve
deck
consola
jocuri
nintendo
switch