Vietnam - O rețea de socializare, inspirată de Facebook, ''copleșită'' de utilizatori încă de la lansare

Vietnam - O rețea de socializare, inspirată de Facebook, ''copleșită'' de utilizatori încă de la lansare
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iul 2019

O rețea de socializare vietnameză, inspirată de Facebook, a fost "copleșită" de utilizatori încă de la lansarea în această țară, unde mass-media sunt controlate de regimul comunist, ceea ce încurajează dezvoltarea unor platforme de socializare naționale, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De la lansarea sa luni seara, Gabo a întâmpinat dificultăți tehnice, fiind copleșită de numărul de utilizatori dornici să se înregistreze, arată Agerpres.

Unii nu au reușit să facă acest lucru, alții nu au putut utiliza caracteristicile noii aplicații, care și-a propus să număre 20 de milioane de utilizatori până în 2021.

Rețeaua de socializare a obținut o finanțare de 21 de milioane de dolari din partea fondului de investiții G-Capital, potrivit mass-media de stat.

GALERIE FOTO Asus lansează cel mai puternic smartphone de gaming CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Asus lansează cel mai puternic smartphone de gaming

Facebook este unul dintre puținele locuri de exprimare a dizidenței în Vietnam și are peste 53 de milioane de utilizatori dintr-o populație de 95 de milioane.

Această rețea de socializare, alături de Google, YouTube și de alte mari nume americane din tech, este însă în vizorul guvernului, printr-o lege privind securitatea informatică votată în iunie 2018.

Textul acesteia, care nu a intrat încă în vigoare, obligă platformele de internet să elimine în termen de 24 de ore orice comentariu considerat o amenințare la adresa "securității naționale".

În 2012, în Vietnam, o țară unde peste jumătate din populație are sub 30 de ani, a mai fost lansată aplicația Zalo, care se dorea un concurent la aplicația de mesagerie Whatsapp.

viewscnt
Afla mai multe despre
vietnam
facebook
gabo