Vodafone a avut anul trecut cheltuieli de 450 mil. lire sterline cu deprecierea fondului comercial din România

Vodafone a avut anul trecut cheltuieli de 450 mil. lire sterline cu deprecierea fondului comercial din România
scris 3 iun 2016

Operatorul britanic de telefonie Vodafone a înregistrat, în anul fiscal încheiat la 31 martie, cheltuieli înaintea taxelor de 450 milioane lire sterline cu deprecierea fondului comercial în România, valoarea recuperabilă a investiției realizată de britanici pe piața românească scăzând la 700 milioane lire.

"Cheltuielile de depreciere se referă doar la valoarea fondului comercial și au fost determinate de revizuirea în scădere a fluxurilor de capital preconizate în planurile de afaceri, ceea ce a condus la reevaluarea proiecțiilor referitoare la viitoarele performanțe financiare în contextul mediului comercial actual", se arată în raportul anual al Vodafone publicat vineri.

În urma reevaluării fondului comercial din România, valoarea recuperabilă a activelor deținute de britanici pe piața românească s-a redus la 700 milioane lire sterline, iar o nouă ajustare în scădere a fondului comercial ar putea atrage după sine recunoașterea unor pierderi suplimentare din depreciere.

Takkar, Vodafone: În acest an, bugetul de investiții va fi comparabil cu perioada dezvoltării Connex CITEȘTE ȘI Takkar, Vodafone: În acest an, bugetul de investiții va fi comparabil cu perioada dezvoltării Connex

"Valoarea recuperabilă estimată pentru operațiunile grupului în România, Germania și Spania este egală, sau nu depășeste cu mult, valoarea contabilă a acestora. În consecință, orice modificare negativă a proiecțiilor de bază ar cauza, în mod izolat, recunoașterea de noi pierderi din depreciere", potrivit documentului.

Vodafone estimează că valoarea recuperabilă a activelor din Germania și Spania depășeste valoarea contabilă a acestora cu 1,6 miliarde lire, respectiv 800 milioane lire.

Vodafone este al doilea mare operator de telefonie mobilă din România în funcție de numărul de clienți și cifra de afaceri, după Orange Romania și înaintea Telekom Mobile Communications Romania (fost Cosmote) și RCS&RDS.

În anul fiscal încheiat la 31 martie, Vodafone România a obținut venituri din servicii de 688,4 milioane de euro, în creștere cu 5,6% față de perioada similară a anului precedent. La finele lunii martie, compania avea 9,12 milioane de clienți, de la 8,65 milioane în martie 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
cheltuieli
deprecierea fondului comercial
romania