Google vrea să vândă o participație de 3,3% la Lenovo pentru circa 220 de milioane de dolari

Google vrea să vândă o participație de 3,3% la Lenovo pentru circa 220 de milioane de dolari
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 1 iun 2016

Gigantul american Google vrea să obțină 218-221 de milioane de dolari din vânzarea unui pachet de 371 de milioane de acțiuni pe care le deține la producătorul chinez de PC-uri și smarphone-uri Lenovo, reprezentând 3,3% din companie, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Gigantul american Google vrea să obțină 218-221 de milioane de dolari din vânzarea unui participații de 3,3% pe care o deține la producătorul chinez de PC-uri și smarphone-uri  Lenovo.

Google deține un pachet de 371 de milioane de acțiuni Lenovo, iar prețul pe care vrea să îl obțină în schimbul acestuia reprezintă un discount de până la 4% față de ultimul preț de închidere al companiei chineze, listată pe bursa de la Hong Kong.

Autoritățile franceze au nevoie de luni sau chiar ani pentru a analiza datele strânse în urma perchezițiilor la sediile Google CITEȘTE ȘI Autoritățile franceze au nevoie de luni sau chiar ani pentru a analiza datele strânse în urma perchezițiilor la sediile Google

Decizia Google după ce, potrivit Global Capital, compania americană International Business Machines (IBM) a vândut, în martie, 182 de milioane de acțiuni Lenovo pentru suma de 150 de milioane de dolari.

În anul fiscal încheiat în martie, Lenovo a înregistrat o pierdere netă de de 128 milioane de dolari, comparativ cu un profit de 829 milioane de dolari în exercițiul precedent, aceasta fiind prima pierdere anuală din ultimii 6 ani.

În august, Lenovo a anunțat un program de reducere a costurilor cu circa 650 de milioane de dolari, care include și desființarea unor locuri de muncă.

Lenovo a achiziționat, în 2014, divizia de servere x86 a IBM și Motorola, deținută anterior de Alphabet, compania-mamă a Google. 

viewscnt
Afla mai multe despre
google
lenovo
ibm
motorola
pc
actiuni