WellCode, companie fondată un fost stagiar român la Facebook și Google, estimează că va atinge pragul de 1 milion de euro cifră de afaceri

WellCode, companie fondată un fost stagiar român la Facebook și Google, estimează că va atinge pragul de 1 milion de euro cifră de afaceri

Petru Trîmbițaș

scris 31 mai 2021

WellCode, compania fondată de Petru Trîmbițaș, fost olimpic la informatică, cu stagii la Facebook și Google, estimează că va atinge pragul de 1 milion de euro cifră de afaceri, avans dublu față de anul anterior, pe fondul creșterii cererii pieței și al dezvoltării echipei. 

În cei patru ani de activitate, echipa WellCode a ajuns la 22 angajați dintre care cel mai tânăr este elev în clasa a XII-a. De la lansarea ecosistemului de învățare www.wellcode.ro, peste 100.000 de persoane s-au înscris pentru cursurile gratuite, cel mai tânăr cursant fiind elev la gimnaziu (12 ani), în timp ce decanul de vârstă este pensionar. 

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

Businessul fondat de un reprezentant al generației Z, născut și crescut în era tehnologiei, devine ”ecosistemul în care înveți să scrii un cod, să programezi în orice limbaj și să îți creezi o viață mai bună”. Poziționarea este rezultatul procesului de construcție de brand, identitate vizuală și strategie de marketing, realizat de echipa de consultanți coordonată de Anca Rarău, fondator Brandocracy. Noua identitate vizuală integrează în imaginea brandului WellCode o soluție care în urmă cu 200 de ani revoluționa comunicarea și transmiterea la distanță a mesajelor: Codul Morse.

”WellCode este unul dintre cele mai provocatoare proiecte la care am lucrat în prima parte a acestui an, în care principala misiune a fost să punem experiența în ecuația inovației, să construim cea mai potrivită strategie de branding și poziționare a unui business creat de un reprezentant al Generației Z, născut și crescut în era tehnologiei. WellCode este mai mult decât un business, este o idee care poate schimba vieți, este un program de formare și mentorat destinat celor cu o motivație puternică în evoluția profesională și personală”, a declarat Anca Rarău, fondatorul Brandocracy.

Practic, WellCode își asumă trei roluri principale în relația cu clienții săi, fiind în același timp Mentor, Expert și Facilitator. În această  paradigmă de servicii și roluri, compania oferă, de fapt, românilor interesați să învețe programare nu doar noțiunile necesare dar și cadrul motivațional pentru a-și schimba în bine viețile, alături de suport real în schimbarea personală și profesională pe care și-o doresc.

Din 2017, WellCode furnizează cursuri de programare IT, dar și servicii de mentorat în cadrul acestor cursuri, adresându-se tuturor celor care vor să învețe programare, fie că sunt la început de drum în carieră  ori vor să facă o schimbare în viața profesională, indiferent de domeniul de activitate, fără a renunța la jobul pe care îl au, respectiv, fără a absolvi o facultate de profil. 

Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

WellCode, lansată în 2017 în Cluj Napoca, îl are ca fondator pee Petru Trîmbițaș (27 de ani). Acesta a  început să studieze informatica în clasa a IX-a, din dorința de a câștiga bani pentru a-și cumpăra un computer de gaming. A participat la Olimpiadele de informatică și s-a calificat la faza națională în toți anii de liceu, obținând mențiuni și medalia de argint. Primii bani din informatică i-a câștigat  în clasa a XII-a dar mult-doritul calculator de gaming și l-a cumpărat în anul II de facultate. A absolvit Facultatea de Informatică din cadrul UBB Cluj-Napoca, a urmat stagii plătite de internship la Facebook în New York și la Google dar a decis să revină în România și să devină antreprenor și mentor pentru tinerii pasionați de informatică. În prezent este coach la WellCode.  

viewscnt
Afla mai multe despre
wellcode
facebook
google