WhatsApp își lansează aplicația nativă de macOS în beta public

WhatsApp își lansează aplicația nativă de macOS în beta public
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 25 ian 2023

Noua aplicație WhatsApp de macOS este disponibilă în stadiu beta public, ceea ce înseamnă că, deși nu este o versiune finală, poate fi instalată și folosită de oricine.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

După mai multe luni de „closed beta”, unde putea fi testată doar de un număr limitat de utilizatori, aplicația WhatsApp pentru macOS trece la nivelul următor și intră în „open beta”.

În acest stadiu, aplicația poate fi instalată și testată de orice utilizator care își asumă riscul folosirii unei versiuni beta, care poate avea anumite bug-uri.

Instagram lansează Quiet Mode CITEȘTE ȘI Instagram lansează Quiet Mode

Chiar dacă este doar o versiune de test, noua aplicație WhatsApp de macOS este tentantă pentru utilizatorii laptopurilor Apple prin prisma faptului că este o aplicație nativă, nu doar o fereastră în care se încarcă versiunea web, cum era cazul până acum.

Construită folosind platforma de dezvoltare Catalyst a celor de la Apple, noua aplicație WhatsApp folosește mult mai eficient resursele sistemului de operare și se mișcă mult mai fluent decât versiunea anterioară.

Pentru că platforma Catalyst permite dezvoltarea aplicațiilor care să funcționeze pe mai multe dispozitive Apple, se poate specula că și versiunea de iPad a WhatsApp ar putea fi mai aproape de a deveni realitate.

Noua aplicația WhatsApp pentru macOS poate fi descărcată de aici.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
aplicație
macos
apple