WhatsApp limitează opțiunile de retransmitere a mesajelor

WhatsApp limitează opțiunile de retransmitere a mesajelor
scris 20 iul 2018

Într-un efort de limitare a răspândirii informațiilor false, WhatsApp a decis să limiteze numărul de grupuri la care un mesaj poate fi redirecționat.

Dacă până acum utilizatorii WhatsApp puteau retransmite orice mesaj unui număr nelimitat de utilizatori și de grupuri, de acum înainte această facilitate se va limita la cel mult 20 de grupuri.

Produsul deținut de Facebook a ales să impună această limitare pentru a preveni răspândirea dezinformărilor prin intermediul său, dezinformări care uneori au dus la violențe și chiar la pierderi de vieți omenești.

„Credem că aceste limitări, pe care le vom evalua și modifica dacă este necesar în viitor, vor păstra caracterul privat al comunicațiilor prin intermediul WhatsApp”, scrie pe blogul oficial al produsului.

Instagram indică persoanele care sunt online CITEȘTE ȘI Instagram indică persoanele care sunt online

Limitarea este și mai drastică în India, acolo un mesaj poate fi acum redirecționat doar către cel mult 5 grupuri. Asta pentru că în India au avut loc cele mai multe evenimente tragice plecate de la dezinformării prin intermediul WhatsApp.

17 oameni au murit în India în ultimul an ca urmare a răspândirii informațiilor false prin intermediul WhatsApp. De obicei, mesajele vorbeau despre răpitori de copii, iar cei vizați au fost linșați de mulțime fără vreo investigație prealabilă.

Facebook a cumpărat chiar reclamă în ziarele din India pentru a avertiza cu privire la informațiile false transmise prin intermediul WhatsApp.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
whatsapp
facebook