WhatsApp va cripta backup-urile. Cum va proceda și cum pot fi salvate convorbirile

WhatsApp va cripta backup-urile. Cum va proceda și cum pot fi salvate convorbirile
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 mar 2021

Pe viitor, discuțiile de pe WhatsApp salvate în cloud vor fi criptate și protejate printr-o parolă aleasă de utilizator.

Urmărește-ne și pe Google News

Convorbirile din WhatsApp pot fi salvate online pentru a fi restaurate în cazul schimbării telefonului. În funcție de platformă, acestea sunt salvate fie în Google Drive (Android), fie în iCloud (iPhone).

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

Însă, din momentul salvării online a backup-ului, securitatea acestuia depinde exclusiv de măsurile luate de furnizorul spațiului de stocare - Google sau Apple. Facebook și WhatsApp nu mai pot ajuta cu nimic utilizatorul, dacă hackerii dobândesc acces la Google Drive sau iCloud, cum s-a mai întâmplat.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

De aceea, WhatsApp lucrează la o opțiune care va permite utilizatorului să protejeze backup-urile printr-o parolă care trebuie să aibă cel puțin opt caractere lungime.

Parola va fi stabilită de utilizator când se creează backup-ul și va fi cerută de aplicație în momentul în care se încearcă restaurarea acestuia. Backup-urile protejate cu parolă vor fi criptate.

Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment CITEȘTE ȘI Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment

Teoretic, nimeni nu va putea accesa accesa conținutul backup-urilor criptate - nici Facenici Google. Facebook chiar va avertiza utilizatorul că nu-l va putea ajuta să recupereze backup-ul dacă își uită parola.

Viitoarea facilitate, care nu se știe când va fi lansată, ar trebui să ajute WhatsApp să mai câștige niște puncte la capitolul încredere, după episodul partajării datelor personale cu Facebook, care a dus la migrarea către unele din aplicațiile concurente a câtorva milioane de utilizatori.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
criptare
backup