A murit inginerul care a inventat caseta audio

A murit inginerul care a inventat caseta audio
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mar 2021

Lou Ottens, inginerul olandez care a inventat caseta audio și a ajutat la dezvoltarea tehnologiei pentru CD (compact disc), a murit la vârsta de 94 de ani.

Urmărește-ne și pe Google News

Invenția lui Ottens a transformat felul în care oamenii au ascultat muzică, iar în ultimii ani acest suport a cunoscut o revenire. Este estimat că, în lume, au fost vândute 100 de miliarde de casete audio de când au fost introduse pe piață în anii 1960, scrie News.ro.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Inginerul a murit în orașul său natal, Duizel, weekendul trecut, a anunțat săptămâna aceasta familia lui, scrie BBC.

În 1960, el a devenit șeful departamentului de dezvoltare de produs al Philips, unde împreună cu echipa sa a dezvoltat caseta audio.

În 1963, aceasta a fost prezentată la târgul pentru electronice Berlin Radio și curând a devenit un succes mondial.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

Ottens a reușit un acord cu Philips și Sony, astfel că invenția sa a fost confirmată și patentată, după ce mai multe companii japoneze au reprodus-o în diverse forme.

La a 50-a aniversare a creației lui, Ottens a declarat pentru revista Time că a reprezentat o „senzație” din prima zi.

Lou Ottens a fost implicat și în dezvoltarea CD-ului, iar peste 200 de miliarde de astfel de discuri au fost vândute până astăzi în lume.

Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment CITEȘTE ȘI Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment

În 1982, când Philips a prezentat un CD player, el a spus: „De acum, casetofonul convențional este depășit”.

El s-a retras patru ani mai târziu. Întrebat despre cariera sa, a spus că cel mai mare regret al său este că Sony, și nu Philips, a creat walkman-ul.

viewscnt
Afla mai multe despre
caseta audio
lou ottens