Windows 10 este instalat pe 270 milioane de dispozitive

Windows 10 este instalat pe 270 milioane de dispozitive
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 31 mar 2016

Microsoft a anunțat în cadrul conferinței Build că, în prezent, peste 270 milioane de dispozitive rulează Windows 10.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Mai mult, Microsoft susține că Windows 10 are cea mai rapidă rată de adopție înregistrată vreodată de o versiune de Windows.

Pentru a da contextul adevărat al acestei performanțe, trebuie să ne uităm și la modul în care erau actualizate versiunile vechi și cum s-a procedat cu Windows 10.

Avem, de o parte, sisteme de operare vechi care, în funcție de versiune, depindeau de dischete, CD-uri, DVD-uri și PC-uri noi vândute. Pe de altă parte, avem Windows 10, un sistem care schimbă complet business-ul Microsoft și, din acest motiv, a fost forțată foarte mult instalarea lui, mergându-se până la actualizarea fără acordul utilizatorului.

Windows 10 este instalat pe 270 milioane de dispozitive

În aceste condiții, ar fi fost de neconceput ca Windows 10 să nu aibă cea mai bună rată de adopție. Dar, chiar și așa, nu cred că este suficient de bună, cel puțin nu cum s-ar fi așteptat Microsoft. Faptul că Windows 10, prin problemele pe care le are, pare o versiune beta aflată încă în lucru, contribuie la reticența cu care este privit de către utilziatori.

Toate funcțiile de telemetrie care monitorizează comportamentul utilizatorilor de Windows 10, au oferit Microsoft și alte date interesante. De exemplu, Windows 10 a fost folosit 75 de miliarde de ore în total de toți utilizatorii săi.

Windows 10 a fost lansat pe 29 iulie 2015, iar la distanță de un an este așteptat primul update major, numit Windows 10 Anniversary Update.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 10