X (ex-Twitter) își reduce echipa pentru combaterea dezinformării electorale

X (ex-Twitter) își reduce echipa pentru combaterea dezinformării electorale
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 sep 2023

Rețeaua de socializare X, fostă Twitter, a disponibilizat un număr semnificativ de angajați responsabili de combaterea dezinformării în timpul alegerilor, potrivit lui Elon Musk, dar directorul executiv al platformei a dat asigurări că subiectul nu a fost abandonat, potrivit AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Președintele X a reacționat la un articol al site-ului The Information, potrivit căruia grupul s-ar fi despărțit de jumătate din echipa dedicată moderării conținutului care vehicula informații false despre campania și alegerile din SUA, inclusiv de șeful acesteia, scrie Hotnews.ro.

Compania LEGO va crea, în Ungaria, 300 de noi locuri de muncă, cu o investiție de peste 137 milioane de euro CITEȘTE ȘI Compania LEGO va crea, în Ungaria, 300 de noi locuri de muncă, cu o investiție de peste 137 milioane de euro

„Vă referiți la echipa dedicată integrității electorale, care dăuna integrității alegerilor? Da, nu mai sunt acolo”, a confirmat Musk într-un mesaj postat pe rețeaua de socializare.

De când a preluat controlul Twitter, redenumit X, el a fost acuzat în mod regulat că a redus foarte mult moderarea conținuturilor care implică dezinformare, ură sau hărțuire, în mare parte prin reducerea numărului de angajați.

Într-un interviu public la conferința Code, desfășurată la sud de Los Angeles, Linda Yaccarino, CEO-ul X, nu a negat miercuri că unii membri ai echipei au fost concediați, dar a asigurat audiența că aceasta nu va fi desființată.

„Este un subiect pe care îl luăm foarte în serios și, contrar comentariilor care au fost făcute, o echipă solidă și în creștere la X este dedicată integrității alegerilor” și luptei împotriva dezinformării, a declarat directorul general.

VIDEO Un român cu un câine a câștigat Show-ul America\'s Got Talent și 1 milion de dolari CITEȘTE ȘI VIDEO Un român cu un câine a câștigat Show-ul America's Got Talent și 1 milion de dolari

De la sfârșitul lunii august, cei mai mari jucători din sectorul tehnologic au fost supuși unor obligații consolidate de către Uniunea Europeană în lupta împotriva conținutului ilegal.

Potrivit unui raport al Centrului pentru Transparență, publicat marți, X se situează pe primul loc în topul marilor platforme în ceea ce privește raportul dintre mesajele care conțin dezinformare și întregul conținut postat.

Vicepreședintele Comisiei Europene, Vera Jourova, a luat act de aceste rezultate și a avertizat X marți.

„Legea stabilește obligații”, a spus ea. „Așadar, mesajul meu pentru Twitter/X este următorul: trebuie să vă conformați. Vă vom urmări”.

Noul text european prevede că, în cazul unor încălcări grave și repetate, o companie poate avea activitățile sale suspendate temporar în Uniunea Europeană.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
x
disponibilizari