X/Twitter schimbă algoritmul

X/Twitter schimbă algoritmul
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 nov 2023

Platforma socială X, fostă Twitter, va aduce schimbări importante modului în care funcționează algoritmul, anunță Elon Musk.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Musk, care deține X de aproximativ un an, a anunțat că algoritmul care afișează postările din pagina For You va suferi modificări majore.

Prin schimbările aduse, platforma urmărește că în pagina For You să fie afișate mai multe postări de la conturile cu mai puțini urmăritori.

CITEȘTE ȘI Nepalul interzice TikTok

În acest fel, utilizatorul va fi expus la mai mult conținut din afara bulei, pe care acesta ar putea să-l considere interesant.

În același timp, conturile mai mici ar avea mai multe șanse de a fi descoperite și a-și crește numărul de urmăritori.

Schimbarea se potrivește planurilor lui Musk de a face din X un loc pentru creatorii de conținut, unde aceștia să fie motivați financiar pentru a posta cât mai mult.

Totodată, schimbarea de algoritm ar putea contribui la creșterea timpului petrecut în cadrul rețelei și la creșterea nivelului de interacțiune dintre utilizatori.

For You este pagina în care X afișează utilizatorilor postări selectate de algoritm, spre deosebire de secțiunea Following, unde apar doar postări de la persoanele urmărite.

viewscnt
Afla mai multe despre
x
twitter
algoritm
elon musk