Apple lucrează la un sistem care va permite instalarea aplicațiilor din alte magazine de conținut

Apple lucrează la un sistem care va permite instalarea aplicațiilor din alte magazine de conținut
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 nov 2023

Forțată de legislația europeană, Apple a implementat deja în iOS primele elemente care vor facilita existența altor magazine de aplicații, pe lângă cel oficial.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În iOS 17.2, care urmează a fi lăsat până la finele anului, au fost descoperite primele indicii care arată că Apple va permite instalarea aplicațiilor de iPhone și din alte surse decât App Store.

Un API despre care se crede că a fost implementat pentru a permite dezvoltatorilor să folosească propriile magazine de aplicații oferă funcții pentru descărcarea, instalarea și actualizarea aplicațiilor.

Qualcomm a renunțat să mai dezvolte serviciul de comunicare prin satelit CITEȘTE ȘI Qualcomm a renunțat să mai dezvolte serviciul de comunicare prin satelit

Aceleași API poate fi folosit pentru a verifica dacă o aplicație este compatibilă cu o anumită versiune de iOS și, foarte important, sugerează că Apple îi poate limita disponibilitatea geografică.

Acesta aspect din urmă ar putea fi folosit de compania americană pentru a permite instalarea din alte surse doar în cadrul Uniunii Europene, acolo unde va fi obligată de lege.

Nu se știe când exact va deschide Apple accesul la instalarea aplicațiilor din alte surse, însă, Digital Markets Act prevede ca termen limită de aplicare luna martie a anului viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ios
app store
aplicații
iphone