Xiaomi a lansat primul său telefon pliabil, Mi Mix Fold, cu intenția de a concura pe piața premium companii precum Samsung

Xiaomi a lansat primul său telefon pliabil, Mi Mix Fold, cu intenția de a concura pe piața premium companii precum Samsung
scris 31 mar 2021

Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi a lansat primul său telefon pliabil, Mi Mix Fold, cu intenția de a concura pe piața premium companii precum Samsung, transmite CNBC.

Mi Mix Fold are un ecran de 8,01 inchi atunci când este deschis. Când este pliat, telefonul are ecran și pe spate. De asemenea, noul dispozitiv include primul cip pentru cameră foto al  Xiaomi, Surge C1, scrie News.ro.

Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei CITEȘTE ȘI Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei

Alte funcții importante ale Mi Mix Fold sunt patru boxe fabricate de Harman Kardon, procesor Qualcomm Snapdragon 888, conectivitate 5G și cameră cu trei lentile.

Prețul Mi Mix Fold pornește de la 9.999 yuani chinezești (1.521 dolari) și ajunge la 10.999 yuani (1.673 dolari). O ediție specială a telefonului, cu o carcasă ceramică specială. Va fi comercializată la 12.999 yuani (1.978 dolari).

Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G CITEȘTE ȘI Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G

Xiaomi urmeaxă exemplul altor producători de smartphone-uri, între care Samsung și Huawei, pe piața telefoanelor pliabile.

Un analist lef al CCS Insight, Ben Wood, a spus că seria de smartphoine-uri pliabile ”reflectă nevoia urgentă” ca producătorii de telefoane să își diferențieze dispozitivele premium.

”Telefoanele pliabile rămâm o nișă experimentală. Deși noul dispozitiv al Xiaomi va genera un interes mare, este neclar cum va ajunge conceptul de design la consumatorii din piață. Mă aștept la alte câteva generații experimentale”, a spus analistul.

Mi Mix Fold conține un cip numit Surge C1, proiectat de Xiaomi. Este primul cip de imagine al companiei chineze, iar directorul general Lei Jun a afirmat că ”îmbunătățește semnificativ” calitatea imaginii fotografiilor făcute cu dispozitivul pliabil. Acesta a vorbit și despre capacitatea de a fotografia la lumină scăzută.

Lei a spus că Xiaomi lucrează la aceste cipuri din 2014. În 2017, compania a lansat Surge S1, primul său procesor de smartphone care a ajuns să fie folosit într-un dispozitiv de nivel mediu numit Mi 5C. Xiaomi se alătură celor de la Apple și Samsung, concentrându-se pe proiectarea cipurilor. Deși folosește în continuare procesoare Qualcomm în telefoanele sale high-end, lansarea Surge C1 evidențiază ambițiile companiei în spațiul semiconductorilor.

FOTO România are marea șansă de a-și rezolva în sfârșit problemele de gestionare a deșeurilor CITEȘTE ȘI FOTO România are marea șansă de a-și rezolva în sfârșit problemele de gestionare a deșeurilor

Războiul comercial SUA-China a intensificat presiunea asupra Beijingului de a deveni mai autonom în domeniul semiconductorilor.

O serie de companii chineze de tehnologie, inclusiv Baidu și Alibaba, s-au concentrat pe proiectarea de semiconductori.

Șeful Xiaomi a lăsat să se înțeleagă că vor fi dezvoltate și alte cipuri.

”Dorim să urcăm pe vârful tehnologiilor inovatoare ... și nu vom opri explorarea noastră (de cipuri)”, a spus Lei în mandarină, potrivit unei traduceri oficiale în limba engleză.

Xiaomi și-a făcut un nume și s-a dezvoltat prin vânzarea de telefoane cu specificații înalte la prețuri mici. Dar acum se îndreaptă către segmentul premium al pieței.

Mi Mix Fold face parte din acest efort și urmează lansării de luni a telefoanelor Mi 11 Pro și Mi 11 Ultra.

Xiaomi are acum în gamă smartphone-uri cu prețuri de la 3.299 yuani la 12.999 yuani, a spus Lei.

Acest lucru ar putea ajuta compania să apeleze la o gamă mai largă de utilizatori din diferite segmente de preț, în încercarea sa de a cooncura Apple și Samsung, cei mai mari doi producători de smartphone-uri.

Xiaomi încearcă să atragă utilizatori cu servicii premium care sunt compatibile cu Mi Mix Fold. Cumpărătorii dispozitivului pliabil vor putea beneficia de avantaje, inclusiv repararea mai ieftină a ecranului pentru prima defecțiune și asistență dedicată pentru clienți.

viewscnt
Afla mai multe despre
xiaomi
smartphone
telefon pliabil