YouTube a câștigat peste 15 miliarde de dolari în 2019 din reclame

YouTube a câștigat peste 15 miliarde de dolari în 2019 din reclame
scris 4 feb 2020

Cel mai mare site de video aduce aproximativ 10% din veniturile totale ale Google.

Pentru prima oară în 14 ani de când l-a cumpărat, Google a făcut publice veniturile pe care YouTube le generează trimestrial și anual din reclamele afișate.

Astfel, în ultimul trimestru al anului trecut, reclamele YouTube au adus companiei americane 4,7 miliarde de dolari. Pe tot anul trecut, reclamele din YouTube au generat 15,15 miliarde de dolari.

Google testează un serviciu de printare a fotografiilor pe bază de abonament lunar CITEȘTE ȘI Google testează un serviciu de printare a fotografiilor pe bază de abonament lunar

Anual, veniturile din reclame ale YouTube au crescut cu aproximativ 4 miliarde, de la 11,16 miliarde, cât a fost cazul în urmă cu un an.

Google a cumpărat YouTube în 2006 pentru 1,65 miliarde de dolari, bani pe care-i produce acum, estimativ, în mai puțin de două săptămâni.

Raportat la ultimul trimestru, veniturile generate de YouTube (4,7 miliarde dolari) reprezintă aproximativ 10% din veniturile Alphabet, care a anunțat că a generat în aceeași perioadă 46 miliarde dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
youtube
google
alphabet