YouTube escaladează, din nou, lupta cu instrumentele adblock

YouTube escaladează, din nou, lupta cu instrumentele adblock
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 iun 2024

Lupta YouTube cu cei care îndrăznesc să-i blocheze reclamele fără a plăti un abonament Premium intră într-o nouă etapă odată cu reclamele injectate direct pe server.

După mai multe faze în care s-a jucat ca șoarecele și pisica cu cei care folosesc instrumente de blocare a reclamelor, YouTube  pregătește o nouă mutare și începe să testeze injectarea reclamelor direct din servere.

Urmărește-ne și pe Google News

Asta înseamnă că reclamele vor fi integrate în video înainte ca acesta să ajungă pe dispozitivele utilizatorilor. Anterior, reclamele și videourile erau livrate separat.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Apple nu va folosi datele utilizatorilor pentru a-și antrena AI-ul CITEȘTE ȘI Apple nu va folosi datele utilizatorilor pentru a-și antrena AI-ul

Schimbarea va îngreuna semnificativ sarcina adblock-erelor de a reprima reclamele.

Compania a confirmat testarea reclamelor injectate de la nivelul serverelor și a reiterat faptul că blocarea reclamelor contravine condițiilor de utilizare ale platformei.

De partea cealaltă, AdGuard, una dintre cele mai cunoscute soluții de blocare a reclamelor și cookie-urile de urmărire a activității web, se arată optimistă în privința găsirii unei soluții.

viewscnt
Afla mai multe despre
youtube
reclame
adblock