Zoom adaugă suport pentru gesturi pe desktop

Zoom adaugă suport pentru gesturi pe desktop
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 apr 2022

Aplicația Zoom de desktop a învățat să traducă gesturile fizice în emoji-uri, pentru ca cei care comunică prin video să nu mai folosească tastatura pentru asta.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Zoom lansează o funcție de recunoaștere a gesturilor, pentru trimiterea mai ușoară a emoji-urilor în timpul lungilor conferințe video, care este acum disponibilă în cadrul versiunii pentru desktop.

Concret, Zoom poate identifica două gesturi - ridicarea palmei (ca formă de salut, de cerere a cuvântului, de vot etc.) și ridicare unui deget aprobator. Ambele, când sunt realizate fizic de unul dintre participanți, vor fi afișate ca emoji.

Instagram lansează funcția de strângere a fondurilor pentru Reels CITEȘTE ȘI Instagram lansează funcția de strângere a fondurilor pentru Reels

Facilitatea reprezintă o noutate doar pentru versiune de desktop a serviciului. Acestea sunt disponibile pe iPhone și iPad încă din vara anului trecut.

Recunoașterea nu funcționează, însă, mereu așa cum o promovează Zoom. În realitate, sunt multe situații în care gesturile sunt interpretate eronat. Spre exemplu, uneori Zoom crede că un utilizator care se scarpină în ureche ridică mâna și atunci afișează un emoji pentru ca nimeni să nu rateze evenimentul.

viewscnt
Afla mai multe despre
zoom
gesturi
emoji
desktop