Jack Ma a acceptat un post într-o universitate japoneză

Jack Ma a acceptat un post într-o universitate japoneză
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mai 2023

Miliardarul chinez Jack Ma, fondatorul gigantului tehnologic Alibaba, a acceptat un post de profesor invitat într-o prestigioasă universitate japoneză, a anunțat instituția, potrivit AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tokyo College, care face parte din prestigioasa Universitate din Tokyo, a precizat că Ma va "împărtăși experiența sa bogată și cunoștințele sale inovatoare în domeniul antreprenoriatului, al managementului afacerilor și al inovației" în cadrul unor seminarii destinate studenților și personalului, arată Agerpres.

LVMH devine prima companie din Europa care atinge pragul de 500 miliarde de dolari ca valoare de piață CITEȘTE ȘI LVMH devine prima companie din Europa care atinge pragul de 500 miliarde de dolari ca valoare de piață

Antreprenorul, în vârstă de 58 de ani, s-a ținut departe de ochii publicului în ultimii doi ani și jumătate după ce criticile sale publice la adresa organismelor de reglementare din China i-au adus grupul în vizorul autorităților.

Listarea Ant Group, o companie afiliată a gigantului e-commerce Alibaba Group Holding Ltd, la bursele de la Hong Kong și Shanghai a fost anulată la câteva zile după criticile lui Ma, iar compania-mamă Alibaba a fost amendată ulterior cu 2,3 miliarde de euro pentru abuz de poziție dominantă.

Jack Ma a acceptat recent un post de profesor onorific la Școala de comerț a Universității din Hong Kong, pentru un mandat de trei ani, până în martie 2026, potrivit mass-media din Hong Kong.

Pe site-ul său, Tokyo College a precizat că Ma va "efectua cercetări și proiecte comune" cu membrii facultății, "în special în domeniul agriculturii durabile și al producției alimentare".

În calitate de profesor invitat, magnatul ar urma, de asemenea, să "ofere consiliere și sprijin" pe teme de cercetare.

Tranzacție - Alsendo, susținut de Abris, cumpără o nouă afacere în România CITEȘTE ȘI Tranzacție - Alsendo, susținut de Abris, cumpără o nouă afacere în România

Unul dintre cei mai cel mai celebri oameni de afaceri din China, Jack Ma a renunțat în 2019 la conducerea grupului său pentru a se consacra în întregime activităților filantropice și a predat în ianuarie controlul asupra Ant Group.

Înainte de a lansa Alibaba, Ma a predat engleza timp de opt ani la Universitatea Dianzi din Hangzhou (est).

În ultimii doi ani, antreprenorul a fost văzut foarte rar în public. Potrivit informațiilor apărute în presă, el a locuit în Japonia în cea mai mare parte a anului 2022. Magnatul a avut o apariție publică rară în China în martie, când a vizitat o școală fondată de partenerii Alibaba în apropiere de Shanghai. 

viewscnt
Afla mai multe despre
jack ma
universitate