JP Morgan: Apple ar trebui să cumpere Netflix, dar ar costa cel puțin 189 de miliarde de dolari

JP Morgan: Apple ar trebui să cumpere Netflix, dar ar costa cel puțin 189 de miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 feb 2019

Apple deține rezerve de numerar în valoare de aproape 250 de miliarde de dolari, iar una din modalitățile de utilizare a acestora ar putea fi achiziția Netflix, care ar întări poziția Apple, ca creator de conținut video, consideră un analist al băncii JP Morgan, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Considerăm că Netflix ar fi cea mai potrivită din punct de vedere strategic, atât ca nivel de angajament al utilizatorilor cât și al conținutului original, diferențiindu-se de de agregatorii de conținut. Considerăm că există valoare în preluarea celui mai de succes jucător din acest spațiu, care este dificil de imitat cu un jucător mai mic”, a scris analstul Samik Chatterjee.

Analistul a notat că o astfel de achiziție ar avea nevoie de o primă considerabilă. Dacă această primă ar fi de 20%, achiziția ar costa Apple 189 de miliarde de dolari, scrie News.ro

Ikea schimbă din nou strategia: se pregătește să închirieze mobilă CITEȘTE ȘI Ikea schimbă din nou strategia: se pregătește să închirieze mobilă

În prezent, Netflix are o capitalizare bursieră de 148 de miliarde de dolari și datorii nete de 7 miliarde de dolari.

Nota scrisă de Chatterjee menționează trei industrii potrivite ca Apple să facă achiziții strategice și trei companii pe care Apple ar trebui să le cumpere: Netflix, Activision Blizzard și Sonos. Aceasta este doar o speculație lui Chatterjee, făcută însă într-o perioadă în care creșterea pe termen lung înregistrată de Apple datorită iPhone începe să încetinească.

Chatterjee a notat însă că o combinație între Apple și Netflix este improbabilă.

Reprezentanții Apple și Netflix nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii pentru speculațiile făcute de J.P. Morgan.

”Considerăm că Apple poate obține economii din poziția de lider pe piața smartphone-urior și tranziția rapidă a consumului de conținut video pe dispozitive mobile, pentru a obține o creștere mai rapidă din servicii. Considerăm că Netflix se potrivește din punct de vedere strategic, deci apreciem că o astfel de combinație este improbabilă, deoarece este improbabil ca Netflix să fie vândută pentru o primă modestă”, se arată în nota  realizată de Chatterjee.

Analistul a mai apreciat că, deși ar fi dificil și scump ca Apple să cumpere Netflix, există trei motive pentru care serviciul de streaming ar fi cel mai potrivit pentru Apple.

Primul este că   Netflix se potrivește cu preferința Apple de a fi agregator de conținur, decât o companie media tradițională, cum este Sony Pictures. Al doilea, modelul de furnizor de servicii pe bază de abonament al Netflix se potrivește cu modelul de venituri din servicii al Apple. Și al treilea, deși dificil, Netflix ar fi totuși mai ușor de preluat decât Hulu sau Amazon Prime.

JP Morgan consideră că Apple trebuie să cumpere, nu să lanseze un serviciu de streaming propriu.

viewscnt
Afla mai multe despre
jp morgan
apple
netflix