Canal Plus taie 500 de locuri de muncă în Franța

Canal Plus taie 500 de locuri de muncă în Franța
scris 6 iul 2019

Rețeaua de televiziune Canal Plus va tăia 500 de locuri de muncă în Franța, ceea ce reprezintă 18% din personal, potrivit presei din Hexagon. Reducerea va fi făcută prin plecări voluntare, a scris site-ul Les Jours, citat de Deadline, și vine într-o perioadă în care gigantul de televiziune cu acces plătit s-a confruntat cu o scădere a numărului abonaților și competitori privind drepturile asupra programelor sportive.

În prezent, Canal+ are 16,2 milioane, de aproximativ zece ori mai puțin decât Netflix (149 de milioane), potrivit News.ro.

Apple TV+ se va concentra pe calitatea conținutului CITEȘTE ȘI Apple TV+ se va concentra pe calitatea conținutului

Rețeaua, deținută de Vivendi, a semnalat, în luna mai, că are în vedere acoperirea unei zone internaționale cu știri prin achiziționarea M7, companie independentă pay-TV care operează în Benelux și Europa Centrală, la un preț de peste 1 miliard de euro. Aceasta investiție, cea mai mare făcută de Canal+ în ultimele două decenii, îi aduce rețelei o bază de aproximativ 20 de milioane de abonați.

Grupul media a redus costurile în ultimii ani, astfel că în 2018 a cunoscut o creștere a profitabilității.

Anul trecut, a închis serviciul SVOD CanalPlay, iar anul acesta, în martie, a lansat în Franța un serviciu de streaming dedicat exclusiv serialelor.

CONFIRMARE: Polonezii de la R22 cumpără acțiuni Blugento CITEȘTE ȘI CONFIRMARE: Polonezii de la R22 cumpără acțiuni Blugento

Drepturile pentru programele sportive au reprezentat o problemă serioasă pentru companie. Ea a pierdut drepturile pentru Premier League în Franța, obținute de compania spaniolă Mediapro.

Săptămâna viitoare, scrie presa franceză, va avea loc o întâlnire la care vor fi discutate condițiile plecărilor voluntare.

viewscnt
Afla mai multe despre
canal plus
televiziune
concedieri