CNN plătește 76 de milioane de dolari unor tehnicieni sindicaliști pe care i-a concediat în 2003

CNN plătește 76 de milioane de dolari unor tehnicieni sindicaliști pe care i-a concediat în 2003
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 ian 2020

CNN a fost de acord să plătească 76 de milioane de dolari pentru a încheia un caz de rambursare în care sunt implicați tehnicieni dintr-un sindicat subcontractați de rețeaua de televiziune, scrie Variety.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aceasta este cea mai mare „remediere monetară” în 85 de ani de existență a agenției guvernamentale National Labor Relations Board (NLRB), care are scopul de a proteja drepturile angajaților, scrie News.ro.

VIDEO Leo Messi face reclamă unei companii românești CITEȘTE ȘI VIDEO Leo Messi face reclamă unei companii românești

Disputa a început în 2003, când CNN a concediat un grup de tehnicieni, membri ai unui sindicat, care erau subcontractați. După asta, rețeaua a angajat în posturi similare alte persoane, care nu făceau parte din sindicate. Această schimbare a dus la un șir de litigii cu National Association of Broadcast Employees and Technicians and Communications Workers of America.

Suma de 76 de milioane de dolari va fi împărțită la 300 de persoane.

„Înțelegerea demonstrează angajamentul continuu al NLRB privind aplicarea legii și asigurarea angajaților care au fost tratați incorect că obțin ajutor financiar cerut de Consiliu”, a spus Peter B. Robb, consilier general la NLRB.

Un reprezentant al CNN a transmis: „După mai bine de un deceniu de litigii, negocieri și apeluri, suntem mulțumiți că am rezolvat problema legală”.

O primă decizie împotriva CNN a fost dată de un judecător administrativ în 2008. NLRB a hotărât în favoarea sindicaliștilor în 2014. Curtea de Apel a decis apoi că CNN trebuie să înceteze să refuze negocierea cu sindicatele. Forul a trimis către NLRB cerere de înțelegere financiară.

Agenția a mai precizat că părțile au folosit o formă de mediere pentru a ajunge la înțelegere.

viewscnt
Afla mai multe despre
cnn
concedieri