Comisiile de cultură ale Parlamentului au respins raportul de activitate al SRTV. Irina Radu, alături de Consiliul de Administrație, urmează să fie demisă de plen

Comisiile de cultură ale Parlamentului au respins raportul de activitate al SRTV. Irina Radu, alături de Consiliul de Administrație, urmează să fie demisă de plen
scris 19 sep 2017

Comisiile reunite pentru cultură ale Camerei Deputaților și Senatului au respins marți, cu 17 voturi ”pentru”, un vot ”împotrivă” și două abțineri raportul de activitate pe 2016 al Societății Române de televiziune (SRTV), după ce acesta a fost introdus suplimentar pe ordinea de zi a comisiei la solicitarea președintelui comisiei de cultură a Senatului, social-democratul Radu Preda.

Liberalii membri în cele două comisii de cultură ale Parlamentului au părăsit dezbaterile în semn de protest, președintele comisiei din Cameră, Gigel Știrbu, spunând că membrii PNL nu vor participa la audierea reprezentanților SRTV deoarece i se pare că ”e pe repede înainte” și nu se poate ca o problemă importantă și serioasă să fie tratată cu superficialitate, scrie News.ro.

Președintele director general al SRTV, Irina Radu, a spus în fața comisiei că instituția a încheiat pe plus anul 2016 din punct de vedere financiar.

Mișa: Va fi introdusă și o măsură tranzitorie care va obliga angajatorul, inclusiv în mediul privat, să mențină un anumit nivel al salariului brut CITEȘTE ȘI Mișa: Va fi introdusă și o măsură tranzitorie care va obliga angajatorul, inclusiv în mediul privat, să mențină un anumit nivel al salariului brut

"Am încercat să o onorăm din respect pentru dumneavoastră, deși a fost așa o invitație foarte bruscă, având în vedere că a fost un an foarte greu - anul 2016 - nu cred că trebuie să intru acum în prezentarea raportului cu toate amănuntele, cred că sunt doar niște aspecte pe care aș dori să le precizez. Vorbim de acest raport în situația în care a fost anul despre care vorbim, ultimul an cu finanțare din taxa TV, a fost un an în care datoriile SRTV ajunseseră la circa 150 de milioane de euro, a fost un an în care au fost probleme foarte mari cu banii de producție, cu lipsa finanțării pentru emisiuni, dar cu toate acestea cred că am făcut față onorabil", a declarat Irina Radu.

La rândul său, președintele comisiei de cultură a Senatului, Radu Preda, a susținut că cifrele din raportul de activitate nu arată foarte bine.

”Dincolo de avizul negativ care s-a primit aici, raportul a întrunit aviz negativ și la comisiile de buget. Așteptările noastre cel puțin în plan managerial de la conducerea Televiziunii Române erau altele, cu atât mai mult cu cât se fac eforturi ca de la bugetul de stat să se asigure sursele de finanțare sustenabile pentru Televiziunea Română. Așteptăm acum ca o conducere nouă să ducă TVR la un standard al calității emisiunilor de așa manieră încât să obțină un vot în unanimitate pozitiv în ședințele reunite ale Parlamentului. Deocamdată aceste standarde nu au fost întrunite', a declarat Radu. El a adăugat că nu se discută de calitatea emisiunilor, ci de actul managerial", a spus Radu Preda.

Respingerea raportului de activitate al SRTV echivalează cu demiterea întregului Consiliu de admnistrație, în frunte cu președintele director-general, Irina Radu. Decizia finală aparține însă plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului care s-ar putea putea pronunța miercuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
srtv
irina radu
tvr