Elon Musk își nuanțează declarațiile la adresa agenților de publicitate, în timp ce încearcă să îi atragă înapoi pe platforma X

Elon Musk își nuanțează declarațiile la adresa agenților de publicitate, în timp ce încearcă să îi atragă înapoi pe platforma X
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iun 2024

Elon Musk a încercat să își nuanțeze remarcile cu care i-a atacat pe agenții de publicitate care fugeau de platforma sa de socializare X, la sfârșitul anului trecut, în încercarea de a-i face să revină, trelatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

La festivalul de publicitate Cannes Lions din Cannes, Franța, Musk a fost întrebat de CEO-ul WPP Mark Read de ce le-a spus ”go f--- yourself” agenților de publicitate care au amenințat că vor retrage reclamele de pe platformă, la sfârșitul anului trecut, scrie News.ro.

FOTO Cel mai mare retailer alimentar de proximitate din Polonia a decis unde va deschide primele magazine din afara Bucureștiului. Recrutări cu salarii atractive CITEȘTE ȘI FOTO Cel mai mare retailer alimentar de proximitate din Polonia a decis unde va deschide primele magazine din afara Bucureștiului. Recrutări cu salarii atractive

Musk a spus că a fost mai degrabă un punct de vedere general privind libertatea de exprimare decât un comentariu adresat industriei mai largi de publicitate.

”Nu a fost pentru agenții de publicitate în ansamblu”, a spus Musk.

”În ceea ce privește libertatea de exprimare, cred că este important să existe o platformă globală de exprimare liberă, unde oamenii dintr-o gamă mai largă de opinii să își poată exprima opiniile. În unele cazuri, au existat agenți de publicitate care au insistat pe cenzură”, a explicat Musk.

El a mai spus că ”La sfârșitul zilei... dacă trebuie să alegem între cenzură și pierderea de bani, [sau] cenzură și bani, sau libertatea de exprimare și pierderea de bani, vom alege a doua.c Vom sprijini libertatea de exprimare în loc să fim de acord să fim cenzurați pentru bani, ceea ce cred că este decizia morală corectă”.

Musk a zburat la Cannes la începutul acestei săptămâni cu scopul de a liniști grupurile de publicitate și mărcile globale cu privire la viitorul X.

Lui i s-a alăturat Linda Yaccarino, CEO-ul X și fost ăpreședinte pentru publicitate globală și parteneriate pentru NBC Universal.

Platformă de exprimare liberă

Anul trecut, unii dintre cei mai mari agenți de publicitate din lume, inclusiv Apple, IBM, Disney și Sony, și-au retras publicitatea pe X în urma comentariilor controversate făcute de Musk, precum și a cazurilor în care reclamele lor au fost prezentate alături de postări toxice.

În noiembrie, Musk a călătorit în Israel pentru a se întâlni cu oficiali locali, după ce a fost acuzat de grupurile pentru drepturi civile că amplifică ura anti-evreiască pe X.

Nvidia își continuă creșterea după ce a devenit cea mai valoroasă din lume CITEȘTE ȘI Nvidia își continuă creșterea după ce a devenit cea mai valoroasă din lume

Miliardarul, întrebat la acea vreme dacă această călătorie era ”un turneu de scuze” pentru agenții de publicitate, a spus pe scenă, la Summit-ul DealBook din 2023, din New York ,că agenții de publicitate care amenință că vor opri cheltuielile pentru reclame pe platformă ar trebui să oprească publicitatea pe platforma sa.

”Nu faceți publicitate. Dacă cineva va încerca să mă șantajeze cu publicitate? Mă șantajați cu bani? Duceți-vă la naiba (go f... yourself)”, a spus el în interviul din noiembrie cu Andrew Ross Sorkin, de la CNBC.

Musk a dat înapoi în privința atacurilor sale împotriva agenților de publicitate.

Desigur, agenții de publicitate au dreptul să apară lângă conținutul pe care îl consideră compatibil cu mărcile lor. Ceea ce nu este cool este să insiste că nu poate exista niciun conținut cu care să nu fie de acord pe platforme”, a spus Musk.

El a adăugat: ”Pentru ca X să fie piața publică pentru lume, este cu adevărat mai bine să fie o platformă de exprimare liberă - asta nu înseamnă că oamenii pot spune lucruri ilegale; este libertatea de exprimare în limitele legii.”

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
publicitate