Elvețienii au aprobat propunerea ca serviciile globale de streaming să investească în țara lor o parte din veniturile obținute

Elvețienii au aprobat propunerea ca serviciile globale de streaming să investească în țara lor o parte din veniturile obținute
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mai 2022

Elvețienii au aprobat propunerile ca serviciile globale de streaming TV, precum Netflix, Amazon și Disney, să investească o parte din veniturile generate în Elveția în producții locale de conținut, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Puțin peste 58% dintre alegători au susținut propunerea, conform rezultatului final, într-unul dintre cele trei voturi naționale desfășurate în cadrul sistemului elvețian de democrație directă, scrie News.ro.

VIDEO Fondatoarea OneCoin, poreclită “regina cripto”, inclusă pe lista celor mai căutați fugari de către Europol. Anterior, mediatizare în România CITEȘTE ȘI VIDEO Fondatoarea OneCoin, poreclită “regina cripto”, inclusă pe lista celor mai căutați fugari de către Europol. Anterior, mediatizare în România

Elveția va deveni cea mai recentă țară europeană care introduce astfel de măsuri pentru a sprijini producția locală de televiziune și film și pentru a stimula conținutul produs local.

”Acest rezultat subliniază importanța culturală a filmului în Elveția”, a declarat ministrul elvețian de Interne Alain Berset, într-o conferință de presă.

În referendumul obligatoriu privind ceea ce se numește !Lex Netflix”, serviciile internaționale de streaming trebuie să investească 4% din veniturile pe care le obțin în Elveția în producția de film locală.

Investițiile pot lua forma cumpărării de spectacole realizate local, realizării de programe sau să intre într-un fond de investiții.

Netflix a spus că respectă rezultatul și că va colabora cu guvernul pentru a implementa regulamentul.

”Credem că poveștile bune pot veni de oriunde și am investit deja în conținut din Elveția în trecut”, a spus un purtător de cuvânt al Netflix.

Amazon a refuzat să comenteze, iar Disney nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

O lege similară a fost adoptată în Portugalia, unde furnizorii de servicii de streaming trebuie să plătească 1% din venitul lor către Institutul de Cinema și Audiovizual.

Danemarca are în vedere o taxă, iar Spania urmează să introducă una. Franța și Italia impun ca serviciile de streaming să investească o parte din veniturile lor în conținut european în limbile locale.

Într-un referendum separat, 72% dintre elvețieni au aprobat creșterea finanțării pentru agenția europeană de securitate a frontierei, Frontex. O respingere ar fi putut forța Elveția să iasă din zona de călătorie fără pașapoarte Schengen, formată din 26 de membri, și din sistemul Dublin de coordonare a cererilor de azil.

La al treilea vot, 60% dintre alegători au susținut o regulă care prevede că oamenii care nu doresc ca organele lor să fie prelevate pentru transplanturi după deces trebuie să opteze în acest sens.

viewscnt
Afla mai multe despre
elvetia
streaming