Italia este pe cale să adopte reguli pentru a ajuta publisherii să obțină ”o plată corectă” din partea giganților online pentru conținutul lor

Italia este pe cale să adopte reguli pentru a ajuta publisherii să obțină ”o plată corectă” din partea giganților online pentru conținutul lor
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 aug 2021

Italia este pe cale să adopte reguli pentru a ajuta publisherii să obțină ”o plată corectă” din partea giganților online pentru conținutul lor, potrivit unui proiect de decret văzut de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Decretul adoptă legislația europeană privind drepturile de autor aprobată în 2019 pentru a ajuta publisherii să facă față concurenței jucătorilor cu poziții dominante pe internet, care le erodează veniturile din publicitate, scrie News.ro.

Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni CITEȘTE ȘI Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni

Regulile Uniunii Europene vizează obligarea Google  și a altor platforme online, precum Facebook, să semneze acorduri de licențiere cu publisheri și alți producători de conținut.

În conformitate cu legislația propusă, care urmează să fie finalizată, autoritatea de supraveghere a comunicațiilor din Italia va primi competențe pentru a stabili criteriile care determină cât de mult ar trebui să plătească firmele mari bazate pe internet pentru utilizarea conținutului publisherilor.

Acest lucru ar oferi publisherilor o bază pentru a negocia condiții contractuale mai bune.

ULTIMA ORĂ Guvernul a dat liber la tăierea curentului și gazelor pentru restanțieri CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul a dat liber la tăierea curentului și gazelor pentru restanțieri

În absența unui acord, oricare dintre cele două părți va putea face apel la autoritatea de reglementare pentru a stabili cât ar trebui să plătească platformele online, a arătat proiectul. De asemenea, decretul împiedică giganții online să blocheze orice conținut în așteptarea unei negocieri cu publisherii.

Guvernul italian urma să aprobe joi decretul, acesta având nevoie să fie adoptat și de Parlament pentru a intra în vigoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
italia
publisheri
google