Magnatul media Jimmy Lai din Hong Kong a fost condamnat la o nouă pedeapsă cu închisoarea

Magnatul media Jimmy Lai din Hong Kong a fost condamnat la o nouă pedeapsă cu închisoarea
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mai 2021

Magnatul media hongkongonez Jimmy Lai a fost condamnat la o nouă pedeapsă cu închisoarea pentru că a luat parte în 2019 la o manifestație inedită în ziua celei de-a 70-a aniversări a Chinei comuniste, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lai, aflat în prezent în detenție pentru că a participat și la alte manifestații, a fost condamnat la 14 luni de închisoare pentru că a organizat și participat la o reuniune pe 1 octombrie 2019. El a pledat vinovat, scrie Agerpres.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

Alte șapte personalități ale mișcării pro-democrație, printre care Figo Chan, 25 de ani, și foștii deputați Lee Cheuk-yan și Leung Kwok-hung, au fost condamnați de asemenea la noi pedepse.

Acest val de condamnări ilustrează încă o dată implacabila represiune chineză asupra teritoriului semiautonom, subliniază AFP.

Pe 1 octombrie 2019, de Ziua Națională a Chinei, militanți radicali și forțele de ordine s-au înfruntat de o manieră extrem de violentă în marja manifestației care s-a derulat în general în mod pașnic și la care au participat și militanții condamnați. Beijingul a resimțit ca o lovitură participarea masivă a populației la această manifestație, în timp ce guvernul chinez celebra 70 de ani de regim.

Disney intenționează să închidă 100 de canale TV internaționale CITEȘTE ȘI Disney intenționează să închidă 100 de canale TV internaționale

Popularitatea mișcării de contestare s-a tradus la urne prin triumful opoziției în alegerile locale din noiembrie 2019. Însă la începutul lui 2020 mișcarea a încetinit brusc, sub efectul cumulat al restricțiilor asupra adunărilor publice în contextul pandemiei de coronavirus și al miilor de arestări, dar și al unei oarecare oboseli a manifestanților.

Exceptând abandonarea legii controversate asupra extrădărilor care a declanșat de fapt mișcarea de contestare, manifestanții nu au obținut nimic, iar puterea chineză și-a reimpus în 2020 autoritatea în regiunea turbulentă, în special prin intermediul legii asupra securității naționale.

Acum, nicio manifestație nu mai este posibilă în Hong Kong și, sub pretextul pandemiei de coronavirus, autoritățile au amânat cu un an alegerile legislative în care opoziția avea toate șansele să-și vadă aprobată popularitatea luptei sale.

viewscnt
Afla mai multe despre
jimmy lai
hong kong