Companii media din Israel cer ”măsuri decisive” din partea Facebook și Twitter împotriva amenințărilor la adresa jurnaliștilor

Companii media din Israel cer ”măsuri decisive” din partea Facebook și Twitter împotriva amenințărilor la adresa jurnaliștilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mai 2021

Un grup de companii de presă din Israel au cerut măsuri decisive” din partea Facebook și Twitter împotriva amenințărilor și incitărilor la violență tot mai numeroase la adresa jurnaliștilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Astfel, 14 posturi TV, ziare, posturi de radio și site-uri de știri au afirmat în scrisori trimise pe email, din partea avocatului lor, văzute de Reuters, că amenințările și instigările la ură au crescut în ultimele săptămâni, în special în timpul conflictului de 11 zile cu militanții parlestinieni din Fâșia Gaza, aflată sub controlul organizației Hamas, scrie News.ro.

Irlanda respinge propunerea americană privind un impozit minim global CITEȘTE ȘI Irlanda respinge propunerea americană privind un impozit minim global

”Aceste grupuri media ... toate împărtășesc un sentiment al urgenței în ceea ce privește nivelul de pericol pe care îl prezintă aceste tweet-uri și postări și necesitatea ca toți cei interesați să ia o măsură decisivă în această chestiune”, a scris Noga Rubinstein.

Facebook a anunțat marți că luna aceasta a înființat un centru special de operațiuni pentru a răspunde la conținutul postat pe platforma sa despre conflictul israeliano-palestinian, în condițiile circuklării pe platforma sa a dezinformărilor, discursurilor de ură și apelurilor la violență, legate de conflict.

Centrul include vorbitori de ebraică și arabă, pentru a răspunde la activitățile de pe platforma sa în timp real, și a încurajat utilizatorii să raporteze orice conținut dăunător.

”Nu vrem ca nimeni să se simtă amenințat sau hărțuit în aplicațiile noastre”, a spus un purtător de cuvânt al Facebook, adăugând: ”Deși permitem criticile  la adresa unor persoane publice, precum jurnaliștii, nu permitem oamenilor să le amenințe sau să le hărțuiască și eliminăm acest conținut ori de câte ori devenim conștienți de el".

Twitter a afirmat că sprijină jurnaliștii și aplică o politică clară care interzice oamenilor să emită amenințări violente împotriva celorlalți, alături de politici privind comportamentul abuziv și comportamentul urăsc.

Senatorii au respins înăsprirea sancțiunilor pentru vânzarea de alcool sau tutun minorilor. Prima abatere ar fi însemnat suspendarea activității comerciantului CITEȘTE ȘI Senatorii au respins înăsprirea sancțiunilor pentru vânzarea de alcool sau tutun minorilor. Prima abatere ar fi însemnat suspendarea activității comerciantului

"Acolo unde vom identifica încălcări clare, vom lua măsuri solide de aplicare. Această activitate evoluează constant, pe măsură ce apar noi provocări, și recunoaștem că trebuie să lucrăm din greu pentru a ne menține înaintea celor care intenționează să submineze conversația publică", a adăugat un purtător de cuvânt al Twitter.

Scrisorile evidențiază tweet-uri și postări care solicită vătămări fizice jurnaliștilor israelieni și îi etichetează drept trădători sau dușmani ai statului într-un mod care încurajează sau justifică acțiuni violente împotriva lor.

În unele cazuri, incitarea a dus la atacuri deliberate asupra reporterilor în timpul prezentării știrilor, susțin scrisorile.

Rubinstein i-a scris CEO-ului Facebook, Mark Zuckerberg, și omologului său de la Twitter, Jack Dorsey, cerându-le să monitorizeze postările și tweeturile și ”să ia măsuri adecvate și decisive pentru a elimina postările și să facă orice altceva este necesar pentru a preveni răspândirea și intensificarea incitării”.

Într-un comunicat, instituțiile de presă s-au referit la atacul împotriva Capitoliului din  SUA din 6 ianuarie, ca dovadă că incitarea la violență pe rețelele sociale poate duce la violență fizică și moarte.

”Suntem siguri că Facebook și Twitter ar prefera să ia măsuri rezonabile acum pentru a preveni violența ulterioară, mai degrabă decât să nu facă nimic și să permită ca incitarea să escaladeze și să ducă la rănirea fizică”, a scris Rubinstein.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
twitter
israel