Netflix, Disney+ și Amazon Prime video, amendate

Netflix, Disney+ și Amazon Prime video, amendate
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iul 2023

Consiliul Suprem pentru Radio și Televiziune din Turcia ''Rtuk'' a amendat unele platforme care distribuie online filme și seriale TV, inclusiv Netflix, Disney+ și Amazon Prime video, din cauza conținutului ''contrar valorilor sociale și culturale și structurii familiei turce'' și a conținutului legat de ''relații homosexuale''. Știrea a fost dată de diverse mass-media turce, scrie agenția de știri ANSA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Printre diversele exemple de conținut care au determinat ''Rtuk'' să ia această decizie se numără și un episod din serialul Disney+ 'Love, Victor' care conține ''comportament imoral care tulbură societatea'', serialul ''Modern Love'' difuzat de Amazon Prime și considerat ''contrar societății, valorilor morale și principiului protecției familiei'', serialul Netflix ''Elite'' și filmul ''Anne+'' pentru prezentarea ''relațiilor homosexuale'', arată Rador.

VIDEO Tesla, acuzată de manipularea autonomiei și anulări pe bandă rulantă a reclamațiilor, cu echipă secretă. \ CITEȘTE ȘI VIDEO Tesla, acuzată de manipularea autonomiei și anulări pe bandă rulantă a reclamațiilor, cu echipă secretă. "Fiecare anulare de programare era celebrată cu o lovitură într-un xilofon, urmată de aplauze ale colegilor."

Pe lângă sancțiuni, ''Rtuk'' i-a invitat pe reprezentanții platformelor să vină în septembrie la Ankara pentru a discuta ''politicile legate de transmiterea de conținut care privește aspecte sensibile precum structura familiei turce, valorile morale naționale și integritatea indivizibilă a Turciei''.

Din 2019, platformele care distribuie filme nu pot difuza conținut în Turcia fără o licență de la Rtuk care, prin lege, se ocupă de monitorizarea conținutului difuzat și care, atunci când consideră că este inadecvat, îl poate elimina.

viewscnt
Afla mai multe despre
netflix
disney+