O jurnalistă a agenției americane Associated Press preia conducerea The Washington Post

O jurnalistă a agenției americane Associated Press preia conducerea The Washington Post

Sally Buzbee

Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mai 2021

Sally Buzbee, o jurnalistă experimentată a agenției americane Associated Press, a fost numită redactor-șef al The Washington Post, prima femeie care ocupă acest post la prestigiosul cotidian din capitala federală, a anunțat ziarul, scrie AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În vârstă de 55 de ani, jurnalista a fost până acum redactor-șef și vice-președinte al Associated Press (AP), unde și-a început cariera în 1988. Ea a condus în special biroul de la Washington al AP între 2010 și 2016, acoperind alegerile prezidențiale din 2012 și 2016, scrie News.ro.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

Buzbee va conduce o redacție de o mie de oameni de luna viitoare, a precizat directorul publicației, Fred Ryan, citat de cotidianul cumpărat de fondatorul Amazon, Jeff Bezos.

Ea îi urmează la conducere lui Martin Baron, numit în 2013 și care și-a anunțat în ianuarie pensionarea.          

Sally Buzbee este prima femeie numită în fruntea redacției The Washington Post de la înființarea ziarului în 1877. Printre predecesorii săi s-a aflat Ben Bradlee, devenit celebru în cazul Watergate și Pentagon Papers.

"The Washington Post are un patrimoniu bogat jurnalistic și o redacție genială", a afirmat Sally Buzbee pentru ziar. "Este entuziasmant să mă alătur acestei organizații în această perioadă de creștere și inovație".

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

Fred Ryan a explicat că publicația "a căutat pe cineva care să fi făcut un jurnalism îndrăzneț, semnul distinctiv al Washington Post, și care să poată crește numărul cititorilor în Statele Unite și în străinătate''.

Beneficiind de puterea financiară a lui Jeff Bezos, cotidianul și-a anunțat planuri pentru deschiderea de birouri în 26 de țări în afara Statelor Unite, în orașe precum Sydney și Bogota. Bezos a participat de altfel la procedura de selecție a lui Sally Buzbee, potrivit lui Fred Ryan.  

viewscnt
Afla mai multe despre
the washington post
sally buzbee