Piața globală de publicitate va ajunge la aproximativ 270 de miliarde de dolari, până în 2026

Piața globală de publicitate va ajunge la aproximativ 270 de miliarde de dolari, până în 2026
scris 11 mai 2021

Piața globală de publicitate pe dispozitive mobile va ajunge la o valoare de aproape 270 de miliarde de dolari până în anul 2026, în condițiile în care, în prezent, aproximativ două miliarde de oameni au acces la Internet prin intermediul telefoanelor smart, reiese dintr-o serie de rapoarte de specialitate, publicate în lucrarea Httpool - "All of the Colours of Mobile Advertising 2021".

Conform datelor centralizate, o cercetare WARC relevă faptul că, la ora actuală, la nivel mondial, există 3,9 miliarde de utilizatori ai tehnologiilor mobile, în timp ce rezultatele IMARC Group arată că specialiștii în domeniu estimează o piață globală de publicitate pe dispozitive mobile ce va ajunge la o valoare de 269,1 miliarde de dolari, în următorii cinci ani, scrie Agerpres.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

De asemenea, Retail Emarketer prognozează că, până la sfârșitul acestui an, vânzările prin comerțul mobil ar putea să reprezinte 54% din totalul comerțului online, iar Retail Dive a raportat că vânzările din m-commerce prin intermediul tuturor dispozitivelor, de la tablete și până la telefoane smart, au crescut cu peste 700 miliarde de dolari.

"Opțiunile de tip "marketplace" includ vaste colecții de produse, recomandări personalizate și baze de date cu vânzătorii înscriși pe platforme. Astfel, magazinele Facebook au fost recent lansate și implementate în noi piețe precum Marea Britanie sau Canada, iar unele brand-uri, precum Shopify, au stabilit parteneriate cu platforme ca TikTok, pentru a folosi la maximum potențialul comerțului social. Cele mai multe platforme folosesc deja puterea inteligenței artificiale (AI) și a învățării automate (ML) în cadrul rețelelor de date, pentru analize cantitative și calitative. Sistemele AI și ML folosesc mecanisme predictive, pentru a stabili acțiunile utilizatorului, corelându-le cu datele categorisite despre utilizatori și îmbunătățind altfel dimensiunea audienței", se menționează în lucrarea Httpool.

În acest context, rapoartele de specialitate estimează o valoare a pieței globale a inteligenței artificiale de 39,9 miliarde de dolari, în 2019, respectiv o rată de creștere anuală compusă la 42,2%, pentru perioada 2020 - 2027.

Twitter a cumpărat Scroll și pregătește terenul pentru primele sale servicii pe bază de abonament CITEȘTE ȘI Twitter a cumpărat Scroll și pregătește terenul pentru primele sale servicii pe bază de abonament

Totodată, industria de realitate augmentată (AR) este estimată la 17,67 miliarde de dolari, cu o rată de creștere anuală compusă preconizată la 43,8% între 2021 și 2028, în timp ce piața de realitate virtuală (VR) a ajuns la 10,32 miliarde de dolari, iar aceeași rată de creștere va fi de 21,6% în perioada 2020 - 2027.

Httpool, o companie Aleph Holding, reprezintă platformele digitale globale în Europa și Asia.

Compania are sediul central în Regatul Unit al Marii Britanii.

viewscnt
Afla mai multe despre
publicitate
internet