Prima mare instituție media americană care renunță la Twitter

Prima mare instituție media americană care renunță la Twitter
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 apr 2023

Radioul public american NPR a anunțat că "conturile sale (...) nu vor mai fi active pe Twitter", după ce platforma lui Elon Musk l-a catalogat drept "media de stat", apoi "media finanțată din fonduri guvernamentale", măsuri care "ne subminează credibilitatea", relatează France Presse.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Conturile NPR ca organizație nu vor mai fi active pe Twitter, deoarece platforma întreprinde acțiuni care ne subminează credibilitatea, sugerând în mod fals că nu suntem independenți din punct de vedere editorial", a anunțat într-un comunicat National Public Radio.

Regim de telemuncă opțional pentru o anumită categorie de părinți CITEȘTE ȘI Regim de telemuncă opțional pentru o anumită categorie de părinți

Întrebată de AFP, o purtătoare de cuvânt a NPR a spus că jurnaliștii rețelei, precum și posturile de radio membre ale acesteia, "pot decide la rândul lor dacă vor să rămână pe platformă", scrie Agerpres.

"Noi nu ne punem jurnalismul pe platforme care și-au demonstrat interesul de a ne submina credibilitatea și înțelegerea de către public a independenței noastre editoriale", adaugă NPR, al cărui cont principal pe Twitter număra miercuri 8,8 milioane de urmăritori.

Radioul a protestat săptămâna trecută după ce a fost catalogat "media afiliată statului american" de către rețeaua socială a lui Elon Musk, etichetă care îl pune pe același plan cu conturile RT sau Sputnik pentru Rusia.

Ulterior, Twitter și-a schimbat mențiunea pentru a califica NPR ca organism "finanțat de guvern", o etichetă adăugată de asemenea postului britanic BBC.

Fondat în 1970 și foarte cunoscut în Statele Unite, NPR este finanțat în principal prin publicitate și sponsorizare, precum și prin participarea posturilor de radio membre ale rețelei sale. El asigură că mai puțin de 1% din bugetul său operațional provine din surse federale.

Schimbarea etichetării pentru NPR a intervenit la câteva zile după ce rețeaua socială a scos certificarea cotidianului New York Times.

NPR și New York Times sunt media larg urmărite și respectate în Statele Unite, dar considerate ca prea de stânga de o parte a conservatorilor.

Elon Musk a asigurat miercuri într-un interviu la BBC că gestionarea Twitter este comparabilă cu "montagnes russes" și a recunoscut "multe greșeli", la șase luni după ce a cumpărat compania pentru 44 de miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
npr