Proprietarul Wall Street Journal preia afacerile din România ale firmei de date din industria petrolului OPIS

Proprietarul Wall Street Journal preia afacerile din România ale firmei de date din industria petrolului OPIS
scris 3 aug 2021

Trustul american de media News Corp, proprietarul Wall Street Journal, a agreat preluarea furnizorului de date și analize pentru industria petrolului Oil Price Information Service (OPIS), cu birou și în România, în schimbul a peste 1,1 miliarde dolari.

News Corp va plăti 1,150 miliarde de dolari în numerar actualilor proprietari ai OPIS, S&P Global și IHS Markit, tranzacția fiind estimată să se încheie în ultima parte a anului.

IHS Markit a cumpărat OPIS în 2016, pentru 650 milioane de dolari.

Bursele Liviu Iancu pentru jurnaliști - câștigătorul lunii iulie CITEȘTE ȘI Bursele Liviu Iancu pentru jurnaliști - câștigătorul lunii iulie

S&P Global a indicat anterior că analizează vânzarea OPIS, pentru a-și asigura aprobările necesare în vederea finalizării achiziției IHS Markit.

Fondată în 1977, OPIS are sediul central în Rockville, Maryland, și birouri în Mexic, Marea Britanie, Franța, România și Singapore, cu aproximativ 400 de angajați în total.

Compania furnizează servicii de analiză date și informații zilnice despre prețurile practicate în industria energetică, de la rafinării la traderi.

Subsidiara din România, cu aproximativ 100 de angajați, a raportat afaceri de 22,58 milioane de lei în 2020 și un profit net de 1,07 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
opis
oil price information service
opis romania
analiza date
preturi petrol
wall street journal
news corp
achizitie
preluare